Het ZENtrum Site

Onze Docenten

Michel Naafs

Michel is Tai Chi & Qigong Docent, leraar bij onze Tai Chi & Qigong Opleidingen Nederland,

Vinyasa Yoga docent, Burnout-Coach & Psycholoog, vader van 3 kinderen, man van Renate, mede
oprichter van Het ZENtrum & initiatiefnemer van YogaBusiness.nl

 

Michel boom

Renate Steinfort

Hatha Yoga, Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra docente; NLP/NAC - Life Coach &  HondenSpiegelaar bij Life Coach Company; Ontwikkelaar van het Yoga met Hond- programma, getrouwd met Michel en mede-oprichter van Het ZENtrum.

 

 

 

 

 

Renate Boom

Wie ben ik?

 Ik ben Renate en ben mijn hele leven al geïnteresseerd in gezondheid, reizen, mensen & honden!
Ik heb gewerkt bij een reisbureau, heb mijn sportopleidingen gehaald en in sportscholen gewerkt, ben 10 jaar Blindengeleidehondentrainer bij het KNGF geweest, ben gediplomeerd NLP/NAC Life Coach sinds 2010 en heb sinds 2012 mijn Dharma gevonden middels Yoga... In 2015 ben ik naar India gaan om Klassieke Hatha Yoga te studeren en dat is de visie die ik nog steeds met veel liefde en toewijding deel in mijn lessen! Gecombineerd met mijn passie voor sport, gezondheid, coachen & humor... is dat wat je terug vindt in mijn lessen. "Down to earth, want yoga is voor iedereen!"

Dio Miskotte

Mijn naam is Dio Miskotte en ik werk binnen mijn Coach Praktijk Dio als bewustzijnscoach in leven en loopbaan. In mijn praktijk ondersteun en coach ik mensen in hun persoonlijke zoektocht naar inzicht in henzelf en het leven. Daarbij help ik om balans te vinden en richting te geven binnen de verschillende aspecten van het leven.
Sinds 2017 volg ik lessen Taiji-Qigong bij Het ZENtrum en dat heeft me zó geraakt dat ik de Docentenopleiding ben gaan doen. Ik geef op woensdagavond de les SlowFlow/Yin, waarin ik Qigong en Yin met elkaar combineer.
Samen organiseren we Het Retreat: "Terug naar de Bron", dat écht heel gaaf wordt!

Dio boom
Marleen boom

Marleen Bakhuis

Ik ben Marleen en geef Natuurlijk Yoga, Slow Flow, Yoga Nidra/Volle Maan Meditaties en sinds maart 2019 de succesvolle cursus Slim & Shape Yoga!

4 heel verschillende lessen, maar ik geniet van allemaal.

Mensen rust laten ervaren, leren landen in hun lijf en leven vanuit hun hart – dat is mijn missie!

Tijdens Natuurlijk Yoga komt voor mij alles samen: mijn liefde voor yoga en voor Moeder Aarde. Ik leer mensen verbinden met Moeder Natuur en op die manier weer hun eigen natuur leren kennen. Leven volgens het ritme van de natuur, maakt dat je meer rust en flow ervaart en in je eigen ritme gaat leven. Ik verwerk de kennis van de seizoenen, ritme van de natuur, de geneeskrachtige werking van kruiden, bomen en planten, de kracht van de maan en de werking van edelstenen in deze lessen.

Yoga Nidra & Volle maan Meditatie , 1x in de maand een pareltje op de vrijdagavond. Ik vind het telkens weer bijzonder om te ervaren welke metamorfose de deelnemers ondergaan. Druk en onrustig wanneer ze binnen komen. Totaal ontspannen en met een glimlach op hun gezicht verlaten ze het ZENtrum.
Het geven van yoga is absoluut mijn Dharma!

Carlolien van Zuilekom

Carolien is Hatha yogadocente en geeft om de week op vrijdagavond de Slow Flow les én ze draait mee in onze zondagochtend yoga-pool.

Wie ben ik?

In 2002 kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga, en ik voelde meteen dat er iets klikte. Sindsdien is het een steeds grotere rol in mijn leven gaan spelen. Yoga helpt mij bij het vinden van rust en helderheid in mijn hoofd en lijf en bij het maken van keuzes in mijn leven. Het werkt niet alleen op de mat, maar ook vooral daarbuiten. Hoe meer je in contact komt met je lichaam en je adem, hoe bewuster je kunt leven.
Carolien boom

Ik vind het geweldig dat ik als hatha yoga-docent alle goeds en alle inzichten die ik uit de yoga heb verkregen, mag helpen doorgeven aan anderen! En zoals een van mijn docenten altijd zei: "Lange hamstrings maken je geen beter mens." Lenig zijn is leuk, maar in mijn lessen vind ik het vooral belangrijk dat iedereen op zijn of haar gemak de eigen mogelijkheden kan ontdekken, zodat je de houding op jouw eigen perfecte manier kan uitvoeren en ervaren. Want yoga is voor iedereen.
Niet alleen de fysieke houdingen maar ook oefeningen voor meditatie, concentratie en ademhaling maken deel uit van mijn lessen. 
Naast hatha yoga ben ik geïnteresseerd in het boeddhisme, het taoïsme, tai chi, reiki, healing en andere wegen tot zelfinzicht en bewustwording. En verder ben ik regelmatig op de dansvloer te vinden bij latin feestjes!

Bianca boom

Bianca Broekhuis

Ik ben Bianca en mag elke donderdag avond om 20.30 uur de Yin Yoga les verzorgen.
Vanaf het begin volg ik yoga lessen bij Het ZENtrum, inmiddels is dat alweer ruim 3 jaar.
In de afgelopen jaren heb ik ontdekt dat yoga een toegevoegde waarde is in mijn leven.
Het zorgt ervoor dat ik beter in balans ben, zowel fysiek als mentaal.
 
In 2016 heb ik de opleiding voor Power Yoga docent gedaan.
Helaas was dit niet wat bij mij paste en ben ik gestopt met het les geven daarin.
Toen ik Yin Yoga lessen ben gaan volgen werd ik steeds meer geïnteresseerd in de wetenschap erachter en de voordelen die het voor je kan hebben. Ook merkte ik dat het meer voor mij deed op zowel fysiek als mentaal vlak dan andere vormen van yoga.
Dit samen was voor mij de reden om me hier in te verdiepen en ben ik in september 2018 begonnen met de opleiding voor Yin Yoga bij Sana You in Zwolle. In december 2018 heb ik level 1 afgerond en in juni/juli 2019 ga ik level 2 volgen. En wie weet komen daar level 3 en 4 nog achteraan.
Hoe mooi is het dat ik mijn kennis mag delen en anderen mag laten ervaren wat Yin Yoga voor je kan betekenen bij Het ZENtrum!

Hanneke Becker

Ik ben Hanneke Becker en sinds januari 2019  docent yin-yoga bij Het ZENtrum, waar ik al 2 jaar met veel plezier zelf yoga lessen volg.

Door het volgen van yin-yoga les ben ik enthousiast geworden voor deze vorm van yoga en wilde er meer van weten. Vorig jaar heb ik de opleiding gedaan bij de BIVAG en nu volg ik nog cursussen over de chakra’s.

Wat mij met name aanspreekt is de relaxte vorm, maar toch ook de uitdaging van de soms ingewikkelde/moeilijke houdingen. Omdat je lang in een houding zit, word je met je eigen weerstand geconfronteerd en uitgedaagd je daarmee te verhouden.

Het heeft mij soepeler gemaakt in lichaam en geest en ik heb de indruk dat mijn doorzettingsvermogen is verbeterd. 

Graag wil ik deze ervaringen met jullie delen en kennis laten maken met yin-yoga.  

Ik hoop je te zien in de lessen die ik geef om de vrijdagavond om 20.30 uur en af en toe op de zondagmorgen!

Hanneke boom
Ria-Borneman foto

Ria Borneman

Mijn naam is Ria Borneman. Vanaf m’n 18e beoefen ik hatha yoga, omdat het me fysiek en mentaal zo goed doet! Begin 2017 heb ik me in een ashram teruggetrokken om me onder te dompelen in de wereld van de yoga en om een diepgaande opleiding voor hatha yogadocent te volgen. Na het voltooien van
deze opleiding ben ik meteen gestart met mijn eigen yogastudio Yogasurya in Vroomshoop, waar ik sindsdien hatha yogalessen en mindfulness-/yin yogalessen verzorg en gelegenheid bied voor
meditatie. Vanaf die tijd ben ik ook bij Het Zentrum en elders actief als (inval)docent. In november 2018 heb ik de yin yoga docentenopleiding afgerond.

Ik geniet er erg van om yogales te geven! Bovendien is het geweldig om te zien en van de deelnemers te horen, dat ze zich geleidelijkaan soepeler en sterker voelen, èn dat ze beter in hun
vel zitten en meer rust ervaren door de lessen.

Veronique Rillmann

Tai Chi - Qigong docente en Acupuncturiste bij The Yellow Maple, invaldocent Tai Chi bij Het ZENtrum, Leraar bij onze opleiding Tai Tiji Qigong Opleidingen Nederland en absolute kennisbank over de Traditionele Chinese Gezondheidsleer!

Veronique-Foto-website

Wie ben ik?

 

Ik ben Veronique Rillmann. Sinds begin jaren 90 raakte ik via de weg van Bonsai gefascineerd door Chinese filosofie en geneeskunde. Ik maakte kennis met Taiji-Qigong en volgde jarenlange studie, cursussen en workshops in Chinese Geneeskunde. Sinds 1998 geef ik les in Taiji-Qigong. En vanaf 2009 ben ik acupuncturist, dat ik combineer met Chinese Voedingsleer en massage wanneer nodig.

Samen met Het ZENtrum verzorgt mijn bedrijf The Yellow Maple de opleiding Taiji-Qigong voor docentschap of Verdieping.

“Mensen in beweging krijgen” is de rode draad geworden in mijn leven, want Bewegen is Leven!

 

Onze Karma Yogi's!

Karma yoga betekend letterlijk:
“Het op de beste manier mogelijk uitvoeren van een taak, zonder enige betrokkenheid van het ego of gehechtheid”

Je doet dus iets voor een ander, omdat je de ander wilt helpen, zonder er iets terug voor te verwachten en met je beste intenties.

Zo hebben wij een aantal Beautiful Souls die ons helpen met een aantal belangrijke dagelijkse taken vanuit de Karma Yoga; omdat ze vanuit hun diepste zijn willen bijdragen! Ze helpen ons met het schoonhouden van Het ZENtrum en het onderhoud van de tuin. En wat zijn wij ze elke dag dankbaar!
 Dank jullie wel Alda, Annie en Lammert!

 

Alda en Annie boom
Lammert boom

Wil je contact opnemen?

Dat kan via onze contactgegevens hieronder. 

 • Bezoekadres

  Albardastraat 16
  7611 BD in Aadorp

 • Telefoon & email

  Renate 06-12182866
  Michel 06-13041911

  info@hetzentrum.com