Het ZENtrum Site

Onze Docenten

Michel Naafs

Michel is Tai Chi & Qigong Docent, leraar bij onze Tai Chi & Qigong Opleidingen Nederland,

Vinyasa Yoga docent, Burnout-Coach & Psycholoog, vader van 3 kinderen, man van Renate, mede
oprichter van Het ZENtrum & initiatiefnemer van YogaBusiness.nl

 

Michel

Renate Steinfort

Hatha Yoga, Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra docente; NLP/NAC - Life Coach &  HondenSpiegelaar bij Life Coach Company; Ontwikkelaar van het Yoga met Hond- programma, getrouwd met Michel en mede-oprichter van Het ZENtrum.

IMG_8904

Wie ben ik?

 Ik ben Renate en ben mijn hele leven al geïnteresseerd in gezondheid, reizen, mensen & honden!
Ik heb gewerkt bij een reisbureau, heb mijn sportopleidingen gehaald en in sportscholen gewerkt, ben 10 jaar Blindengeleidehondentrainer bij het KNGF geweest, ben gediplomeerd NLP/NAC Life Coach sinds 2010 en heb sinds 2012 mijn Dharma gevonden middels Yoga... In 2015 ben ik naar India gaan om Klassieke Hatha Yoga te studeren en dat is de visie die ik nog steeds met veel liefde en toewijding deel in mijn lessen! Gecombineerd met mijn passie voor sport, gezondheid, coachen & humor... is dat wat je terug vindt in mijn lessen. "Down to earth, yoga is voor iedereen, doe maar normaal - doe je al gek genoeg"-   is mijn motto!

Ga meteen naar het Online Lesrooster

Via de knop "Online Lesrooster" ga je direct naar het online lesrooster en kun je jouw les meteen inboeken!

Marleen Lente yoga

Marleen Bakhuis

Ik ben Marleen en geef Hatha Yoga, Natuurlijk Yoga, Yoga Nidra en Restorative Yoga.

4 heel verschillende lessen, maar ik geniet van allemaal.

Mensen rust laten ervaren, leren landen in hun lijf en leven vanuit hun hart – dat is mijn missie!

Tijdens Natuurlijk Yoga komt voor mij alles samen: mijn liefde voor yoga en voor Moeder Aarde. Ik leer mensen verbinden met Moeder Natuur en op die manier weer hun eigen natuur leren kennen. Leven volgens het ritme van de natuur, maakt dat je meer rust en flow ervaart en in je eigen ritme gaat leven. Ik verwerk de kennis van de seizoenen, ritme van de natuur, de geneeskrachtige werking van kruiden, bomen en planten, de kracht van de maan en de werking van edelstenen in deze lessen.

Yoga Nidra & Restorative yoga, een pareltje op de vrijdagavond. Ik vind het telkens weer bijzonder om te ervaren welke metamorfose de deelnemers ondergaan. Druk en onrustig wanneer ze binnen komen. Totaal ontspannen en met een glimlach op hun gezicht verlaten ze het ZENtrum.
Het geven van yoga is absoluut mijn Dharma!

Sander Hali

Sander geeft de Yin Yoga les op donderdagavond 20.30 uur en vervangt onze Hatha lessen als wij niet kunnen.

Wie ben ik?

Voordat ik met Yoga ben begonnen zag mijn leven er volledig anders uit. Jarenlang had ik een zeer drukke baan in de verkoop en marketing en volgde ik een hbo opleiding in de commerciële richting. Iedere dag werkte ik op volle toeren en op een gegeven moment kon ik er niet meer van slapen. Elke nacht schrok ik wakker omdat ik het werk niet kon loslaten. Dit niet vergeten, dat nog regelen, dat nog doen… Ik had een riant salaris, had zekerheid en een vaste baan. Maar van binnen was ik diep ongelukkig.

Yoga en meditatie heeft me mezelf, mijn vrijheid en innerlijk rust terug gegeven. Ondere andere de vorm Yin Yoga heeft ervoor gezorgd dat ik volledig stil ben gaan staan bij mezelf. Dat ik heb mogen leren hoe het is om los te laten en te leven in overgave. Wat uiteindelijk volledige vrijheid en vreugde met zich mee brengt. In Yin Yoga verblijf je gemiddeld 5 minuten in een yogahouding en je bent voornamelijk bezig met loslaten. Loslaten wat je niet meer nodig hebt en wat je niet meer dient. Dit brengt je terug bij jezelf.

Sander Yin

Wil je je aanmelden voor de Jaaropleiding Taiji-Qigong 2019?

Via de knop Aanmelden kun je alvast je eerste termijn betalen en ben je officieel aangemeld voor deze jaaropleiding 2019!

Veronique Rillmann

Tai Chi - Qigong docente en Acupuncturiste bij The Yellow Maple, invaldocent Tai Chi bij Het ZENtrum, Leraar bij onze opleiding Tai Tiji Qigong Opleidingen Nederland en absolute kennisbank over de Traditionele Chinese Gezondheidsleer!

Veronique-Foto-website

Wie ben ik?

 

Ik ben Veronique Rillmann. Sinds begin jaren 90 raakte ik via de weg van Bonsai gefascineerd door Chinese filosofie en geneeskunde. Ik maakte kennis met Taiji-Qigong en volgde jarenlange studie, cursussen en workshops in Chinese Geneeskunde. Sinds 1998 geef ik les in Taiji-Qigong. En vanaf 2009 ben ik acupuncturist, dat ik combineer met Chinese Voedingsleer en massage wanneer nodig.

Samen met Het ZENtrum verzorgt mijn bedrijf The Yellow Maple de opleiding Taiji-Qigong voor docentschap of Verdieping.

“Mensen in beweging krijgen” is de rode draad geworden in mijn leven, want Bewegen is Leven!

 

Onze Karma Yogi's!

Karma yoga betekend letterlijk:
“Het op de beste manier mogelijk uitvoeren van een taak, zonder enige betrokkenheid van het ego of gehechtheid”

Je doet dus iets voor een ander, omdat je de ander wilt helpen, zonder er iets terug voor te verwachten en met je beste intenties.

Zo hebben wij een aantal Beautiful Souls die ons helpen met een aantal belangrijke dagelijkse taken vanuit de Karma Yoga; omdat ze vanuit hun diepste zijn willen bijdragen! Ze helpen ons met het schoonhouden van Het ZENtrum en het onderhoud van de tuin. En wat zijn wij ze elke dag dankbaar!
 Dank jullie wel Alda, Berdien en Lammert!

Wil je contact opnemen?

Dat kan via onze contactgegevens hieronder. 

 • Bezoekadres

  Albardastraat 16
  7611 BD in Aadorp

 • Telefoon & email

  Renate 06-12182866
  Michel 06-13041911

  info@hetzentrum.com