logoZENtrum310820klein-01

Het team van Het ZENtrum

Renate Steinfort

Hatha Yoga-, Yin Yoga-, Restorative Yoga- en Yoga Nidra -docente; NLP/NAC - Life Coach &  HondenSpiegelaar bij Life Coach Company; en eigenaresse van Het ZENtrum.

Renate Headstand

Wie ben ik?

 Ik ben Renate en ben mijn hele leven al geïnteresseerd in gezondheid, reizen, mensen & honden!
Ik heb gewerkt bij een reisbureau, heb mijn sportopleidingen gehaald en in sportscholen gewerkt, ben 10 jaar Blindengeleidehondentrainer bij het KNGF geweest, 5 jaar als Mobiliteitstraininer bij Bartimeus gewerkt, ben gediplomeerd NLP/NAC Life Coach én Hondenspiegelcoach sinds 2010 en heb sinds 2012 mijn Dharma gevonden middels Yoga... In 2015 ben ik naar India gegaan om Klassieke Hatha Yoga te studeren en dat is de visie die ik nog steeds met veel liefde en toewijding deel in mijn lessen! Gecombineerd met mijn passie voor sport, gezondheid, voeding, natuur, coachen & humor... is dat wat je terug vindt in mijn lessen. "Down to earth, want yoga is voor iedereen!"

Miranda Molendijk

Namaste , Ik ben Miranda en heb 16 jaar geleden voor het eerst kennis gemaakt met yoga. Tijdens mijn zwangerschap heb ik geleerd hoe je adem en yogaposes je rust kunnen brengen in je zwangerschap en vooral ook tijdens de bevalling. In de tussenliggende jaren ben ik naast mijn fulltime baan in de financiële dienstverlening, studies,  gezin en sociale leven bodybalance (combinatie van yoga, Pilates en tai chi) en yoga in de sportschool blijven beoefenen maar ik was altijd druk, druk, druk en ging maar door……
Tot 6 jaar geleden toen ik letterlijk en figuurlijk tot stilstand werd gebracht toen er bij mij kanker werd geconstateerd. Een moeilijke periode die uiteindelijk ook een eye-opener is geweest.
 
Miranda
Ik ben yoga gaan beoefenen bij het ZENtrum, heb mezelf de tijd en rust gegund om te onderzoeken wat ik echt graag wil en tijdens een yogaretreat op Ibiza viel het kwartje. Ik wil graag andere mensen helpen als wandelcoach en yogadocent. Ik had 2 jaar geleden al een opleiding tot wandelcoach gevolgd en ben vorig jaar gestart met de holistische opleiding tot Leefstijl & Vitaliteitscoach en de 200 uurs yoga docentenopleiding. Dit voelt ontzettend goed en hier wordt ik heel blij van.
Ik vind het ook super dat ik bij het ZENtrum yogalessen mag geven. De combinatie van yoga en mindfulness brengt veel rust, aandacht voor de zintuigen en zorgt voor souplesse van je lichaam en geest.
Mijn vaste les op Het ZENtrum is op woensdagavond 19.00 uur Hatha/Yin yoga, een milde les, waar iedereen welkom is!
Met ingang van juni 2020 ben ik gestart als wandelcoach. Check gerust mijn website www.mirander.nl  
Wellicht kan ik naast mijn lessen bij het ZENtrum iets voor je betekenen.
Marleen boom

Marleen Bakhuis

Ik ben Marleen en geef Natuurlijk Yoga, Yin Yoga,  Yoga Nidra & Volle Maan Meditaties.

4 heel verschillende lessen, maar ik geniet van allemaal.

Mensen rust laten ervaren, leren landen in hun lijf en leven vanuit hun hart – dat is mijn missie!

Tijdens Natuurlijk Yoga komt voor mij alles samen: mijn liefde voor yoga en voor Moeder Aarde. Ik leer mensen verbinden met Moeder Natuur en op die manier weer hun eigen natuur leren kennen. Leven volgens het ritme van de natuur, maakt dat je meer rust en flow ervaart en in je eigen ritme gaat leven. Ik verwerk de kennis van de seizoenen, ritme van de natuur, de geneeskrachtige werking van kruiden, bomen en planten, de kracht van de maan en de werking van edelstenen in deze lessen.

Yoga Nidra & Volle maan Meditatie , 1x in de maand een pareltje op de vrijdagavond. Ik vind het telkens weer bijzonder om te ervaren welke metamorfose de deelnemers ondergaan. Druk en onrustig wanneer ze binnen komen. Totaal ontspannen en met een glimlach op hun gezicht verlaten ze het ZENtrum.
Het geven van yoga is absoluut mijn Dharma!

Esther Scheer

Hoi, ik ben Esther en woon samen met Remko en onze 3 zoons in Almelo. Ik ben werkzaam in de zorg voor dementerende ouderen, wat ik al jaren met veel plezier doe.

In 2013 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met yoga. Toen ik dit eenmaal had ontdekt was ik helemaal om. Aan de ene kant de krachtige Hatha yoga en aan de andere kant de zachtheid van Yin.

Yoga heeft me veel moois gebracht. Ik ben meer in balans, luister beter naar mijn gevoel, en het heeft me geleerd dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Omdat ik dit andere mensen ook graag wil laten ervaren heb ik de opleiding Power yoga docent gevolgd. En de Yin Yoga opleiding via Arhanta yoga.

Elke woensdagmorgen geef ik 2 lessen: Een Hatha/Yin Yoga les  en een volledige Yin  Yoga les. 

Omdat ik denk dat je in de yoga nooit bent uitgeleerd, blijf ik mezelf hierin zoveel mogelijk ontwikkelen. 

Wie weet zie ik je in een van mijn lessen!

Esther
Anneloes

Anneloes Versteeg

Hallo, mijn naam is Anneloes en sinds oktober 2021 woon ik samen met mijn vriend in Almelo. Daarvoor woonde ik in Zwolle, waar ik Psychomotorische Therapie & Bewegingsagogie studeerde. Een studie waarin bewegen centraal staat en vooral de connectie tussen lichaam en geest.

Van jongs af aan ben ik altijd vrij sportief geweest en heb verschillende sporten gedaan. Toen ik met yoga begon, wist ik al vrij snel: het lijkt mij fantastisch om ooit zelf les te kunnen geven!

Een paar jaar geleden heb ik dan ook het eerste deel van de yogadocentenopleiding bij Integrale Yoga Nederland gevolgd. In de loop der jaren ben ik steeds meer gaan beseffen hoe belangrijk het is om je bewust te zijn van je eigen lichaam en gevoel en hierop te mogen vertrouwen. Op dit moment school ik me bij in de Restorative yoga via mijn Integrale Yoga opleiding, een prachtige helende vorm van yoga.

Dit is dan ook wat ik graag uitdraag in de yogalessen die ik geef. Mijn lessen bestaan uit houdingen vanuit de Hatha yoga (zowel uitdagende als ontspannende houdingen), verweven met aspecten vanuit de Mindfulness en Restorative poses.  De les eindigt altijd met een ontspannen eindmeditatie.  

Ik vind het superleuk om bij het ZENtrum  les  te mogen geven en ik kijk er naar uit jullie daar te ontmoeten!

 

Mark Sloot

 

Mijn Yoga avontuur begon in Zutphen bij een studio waar Hatha Yoga en Yin Yoga gegeven werd, hier volgde ik met name Yin Yoga lessen. Dit bracht mij meer verbondenheid met mijn lichaam en geest. Ik verhuisde in 2021 naar Almelo waar ik bij Het ZENtrum kwam om lessen te volgen. De inspiratie die ik hier voelde om te onderzoeken of ik ook les wilde gaan geven werd sterker en dat gevoel ben ik gaan volgen. En heb midden 2022 mijn 200 uurs Hatha Yoga opleiding afgerond bij Arhanta yoga!

Ik ben heel blij dat ik nu mijn kennis mag doorgeven in een eigen vaste les hier op  Het ZENtrum. Op dinsdag avond om 20.30 uur geef ik een zachte Hatha les. In deze les wil ik jou meenemen in ademwerk, meditatie en comfortabele houdingen. Wees welkom, Namasté.

foto mark
Irene Vos

Irene Vos

Na 10 jaar mijn eigen yogastudio in Ommen gehad te hebben, waar ik voornamelijk Critical Alignment Yoga en Restorative yoga gaf, heb ik in de Corona-tijd mijn studio moeten sluiten. 
Verdrietig, maar het bracht mij achteraf zó veel meer dan ik had kunnen bedenken! Hierdoor heb ik een heel nieuw pad in mijn leven ingeslagen.

Lees er alles over op mijn site Irene Vos.

Ik ben als vaste invaldocent beschikbaar op Het ZENtrum en regelmatig organiseren we XL- themalessen waarbij ik de technieken vanuit de Critical Alignment Yoga inzet, zoals De Bovenrug, De Onderrug en er komt nog veel meer leuks aan 🙂

De vergoedingen die ik krijg van de lessen die ik geef op Het ZENtrum  gaan helemaal naar mijn project Trees of Hope in Kenia. Een prachtig project!

Ria

Ria Borneman

Mijn naam is Ria Borneman. Vanaf m’n 18e beoefen ik hatha yoga, omdat het me fysiek en mentaal zo goed doet! Begin 2017 heb ik me in een ashram teruggetrokken om me onder te dompelen in de wereld van de yoga en om een diepgaande opleiding voor hatha yogadocent te volgen. Na het voltooien van
deze opleiding ben ik meteen gestart met mijn eigen yogastudio Yogasurya in Vroomshoop, waar ik sindsdien hatha yogalessen en mindfulness-/yin yogalessen verzorg en gelegenheid bied voor
meditatie. Vanaf die tijd geef ik ook bij Het Zentrum eens in de paar weken de Zondagmorgen les. In november 2018 heb ik de yin yoga docentenopleiding afgerond.

Ik geniet er erg van om yogales te geven! Bovendien is het geweldig om te zien en van de deelnemers te horen, dat ze zich geleidelijkaan soepeler en sterker voelen, èn dat ze beter in hun vel zitten en meer rust ervaren door de lessen.

Robert Reekers

In mijn leven is muziek en met name slagwerkmuziek, altijd mijn grote passie geweest. Ik ben slagwerker en dirigent geweest.  Na meer dan 25 jaar deze hobby te hebben gedaan vond ik het genoeg; mijn leven kreeg een andere wending.
Ik begon mij te interesseren in spiritualiteit en dit was werkelijk een ontdekkingsreis voor mij.
Tijdens deze reis stond ik in een winkel waar je spirituele spullen kan kopen en ja.... daar stonden klankschalen!  Ik had al wat gelezen over deze fantastische schalen en was met een schaal aan het aanslaan en met de klopper aan het draaien en was verkocht! De verkoopster lachte mij vriendelijk toe en zei: "Jullie hebben elkaar gevonden".
Op dat moment realiseerde ik nog niet ECHT wat zij bedoelde maar nu weet ik intussen dat deze specifieke A toon, 6e chakra, mij dusdanig geraakt had in mijn totale wezen en zijn, dat ik door deze schaal gefascineerd werd en nog steeds ben! 
Toen begon mijn reis om met klankschalen te werken pas echt en ik begon met de opleiding voor  “soundhealer/ klankschaaltherapeut”.

Inmiddels geef ik al jaren klankschaal -/ soundbath concerten met Tibetaanse en kristallen klankschalen.

Vanaf 1 september 2021 geef ik met veel plezier  een Soundbath/ meditatie uur en wel op de woensdagavonden van 20.30- 21.30 uur.

Robert

Hierbij zal ik in dit soundbath uur met verschillende instrumenten en klankschalen werken. Mijn inzichten in de chakra’s in combinatie met kennis van edelstenen en maanstanden zal ik meenemen in mijn meditaties en informatie tijdens mijn sessies.
Mijn doel is mensen weer heerlijk laten ontspannen en met een gelukkig gevoel weg zien gaan en hiermee de wereld een stukje mooier maken!

Ps. Daarnaast kun je ook een persoonlijke klankschaal massage plannen met mij, op het ZENtrum.

91876571_2995259647184068_6616034353665277952_o

Suzanne Beunk

Mijn naam is Suzanne Beunk en ik geef sinds november 2020 Qigong bij Het ZENtrum. Na een lange tijd in de overlevingsstand te hebben gestaan, besloot ik het roer om te gooien: ik besloot het leven te gaan léven en mijn hart te volgen, wat het me dan ook maar ingeeft. Na bijna vijf jaar over de wereld te hebben gereisd, waarvan twee jaar gewoond en gewerkt als Qigong docent in Bali, ben ik nu weer terug in mooi Overijssel om alles wat ik heb geleerd door te geven aan mensen die graag willen groeien in bewustzijn en mindful leven. Het is mijn missie om mensen te begeleiden van hoofd naar hart, van angst naar liefde en vertrouwen. Van denken naar bewust en liefdevol voelen. Qigong is daar een prachtig middel in en laat je de kracht ervaren van wie jij ten diepste bent.

Naast Qigong docent, ben ik Natuur Coach en begeleid en coach ik mensen bij herstel van burn-out en chronische vermoeidheid dmv coachwandelingen in de natuur.  Ook geef ik regelmatig mindful stiltewandelingen in de natuur. 

Op dit moment geef ik 1 x in de maand op vrijdagavond 19.00 uur een Seizoens Qigong les, af en toe op zondagmorgen en soms val ik in wanneer een andere docent niet kan.

Hanneke Becker

Ik ben Hanneke Becker en sinds januari 2019  docent yin-yoga bij Het ZENtrum, waar ik al 2 jaar met veel plezier zelf yoga lessen volg.

Door het volgen van yin-yoga les ben ik enthousiast geworden voor deze vorm van yoga en wilde er meer van weten. Vorig jaar heb ik de opleiding gedaan bij de BIVAG en nu volg ik nog cursussen over de chakra’s.

Wat mij met name aanspreekt is de relaxte vorm, maar toch ook de uitdaging van de soms ingewikkelde/moeilijke houdingen. Omdat je lang in een houding zit, word je met je eigen weerstand geconfronteerd en uitgedaagd je daarmee te verhouden.

Het heeft mij soepeler gemaakt in lichaam en geest en ik heb de indruk dat mijn doorzettingsvermogen is verbeterd. 

Graag wil ik deze ervaringen met jullie delen en kennis laten maken met yin-yoga.  

Ik hoop je te zien in de lessen die ik geef om de donderdagavond om 20.30 uur en af en toe op de zondagmorgen!

Hanneke boom

Chantal Broekhuizen

 

Ik ben Chantal Broekhuizen en woon in het mooie Haaksbergen.

Yoga kwam 15 jaar geleden op mijn pad door het volgen van bodybalancelessen in een sportschool. Ik voelde mij zo goed na de les de combinatie van houdingen en adem en ontspanning dat ik de opleiding tot instructeur ben gaan volgen en les ben gaan geven in bodybalance.

Dit is de aanleiding geweest om me nog meer te verdiepen in yoga en adem en ontspanning dat ik in Zwolle een yang/yin opleiding heb gedaan en een yoga nidra opleiding.

Ik geef yin, hatha en yang yoga op een nuchtere vriendelijke manier met een vleugje humor! Yoga gaat niet over hoe lenig je bent en of je je been in je nek kunt leggen (dat kan ik ook niet ;)) Yoga gaat over ruimte creëen in je eigen lichaam binnen je eigen grens.

Op dinsdagochtend om 10.30 ben je van harte welkom in mijn Hatha Yin Flow les. Een les waarin we hatha houdingen uitvoeren en langzaam afdalen naar yin houdingen en de ontspanning. Een rustige les met aandacht voor jezelf en voor elk niveau. Wees welkom!

E45FFFBB-3184-469B-950C-289DB7AC6365

Altijd ruimte voor nieuwe docenten

Bij Het ZENtrum willen we de Lente in je naar boven laten komen!
Wat dat voor jouw ook mag zijn....
We hebben inmiddels al vele cursisten geïnspireerd om het yoga-pad te volgen en zichzelf hierin te scholen.
En dan is er altijd plek om hier bij Het ZENtrum je eigen les te mogen geven of als invaldocent aan de gang te gaan!

Magnolia

Wil jij dit ook?

Merk jij dat je het Yogapad zo interessant vind, dat je ernaar snakt om er meer van te weten en dan dit ook graag wilt delen met andere mensen?

Vraag bij ons wat de mogelijkheden voor je zijn! We helpen je heel graag op weg!

Om de Lente in jou naar boven te laten komen...

Onze Karma Yogi's!

Karma yoga betekend letterlijk:
“Het op de beste manier mogelijk uitvoeren van een taak, zonder enige betrokkenheid van het ego of gehechtheid”

Je doet dus iets voor een ander, omdat je de ander wilt helpen, zonder er iets terug voor te verwachten en met je beste intenties.

Zo hebben wij een aantal Beautiful Souls die ons helpen met een aantal belangrijke dagelijkse taken vanuit de Karma Yoga; omdat ze vanuit hun diepste zijn willen bijdragen! Ze helpen ons met het schoonhouden van Het ZENtrum en het onderhoud van de tuin. En wat zijn wij ze elke dag dankbaar!
 Dank jullie wel Alda, Tatiana en Lammert!

Alda en Annie boom
Lammert boom

Wil je contact opnemen?

Dat kan via onze contactgegevens hieronder.