Het ZENtrum Site

Onze Docenten

Renate Steinfort

Hatha Yoga-, Yin Yoga-, Restorative Yoga- en Yoga Nidra -docente; NLP/NAC - Life Coach &  HondenSpiegelaar bij Life Coach Company; Ontwikkelaar van de ( online) Yoga met Hond- training en eigenaar van Het ZENtrum.

Yoga by Renate NH001 (13)

Wie ben ik?

 Ik ben Renate en ben mijn hele leven al geïnteresseerd in gezondheid, reizen, mensen & honden!
Ik heb gewerkt bij een reisbureau, heb mijn sportopleidingen gehaald en in sportscholen gewerkt, ben 10 jaar Blindengeleidehondentrainer bij het KNGF geweest, 5 jaar als Mobiliteitstraininer bij Bartimeus gewerkt, ben gediplomeerd NLP/NAC Life Coach én Hondenspiegelcoach sinds 2010 en heb sinds 2012 mijn Dharma gevonden middels Yoga... In 2015 ben ik naar India gegaan om Klassieke Hatha Yoga te studeren en dat is de visie die ik nog steeds met veel liefde en toewijding deel in mijn lessen! Gecombineerd met mijn passie voor sport, gezondheid, voeding, natuur, coachen & humor... is dat wat je terug vindt in mijn lessen. "Down to earth, want yoga is voor iedereen!"

Miranda Molendijk

Miranda geeft sinds kort de lessen Mindful Yoga op de woensdagmorgen 10.30 uur.
Ze is in opleiding voor een 200 uurs Yoga-opleiding, is Mindfulness Coach én Leefstijl Coach!
Binnenkort komt hier meer informatie over haar en een mooie foto!

Lentegroen
Marleen boom

Marleen Bakhuis

Ik ben Marleen en geef Natuurlijk Yoga, Yin, Yoga Nidra/Volle Maan Meditaties en Slim & Shape Yoga!

4 heel verschillende lessen, maar ik geniet van allemaal.

Mensen rust laten ervaren, leren landen in hun lijf en leven vanuit hun hart – dat is mijn missie!

Tijdens Natuurlijk Yoga komt voor mij alles samen: mijn liefde voor yoga en voor Moeder Aarde. Ik leer mensen verbinden met Moeder Natuur en op die manier weer hun eigen natuur leren kennen. Leven volgens het ritme van de natuur, maakt dat je meer rust en flow ervaart en in je eigen ritme gaat leven. Ik verwerk de kennis van de seizoenen, ritme van de natuur, de geneeskrachtige werking van kruiden, bomen en planten, de kracht van de maan en de werking van edelstenen in deze lessen.

Yoga Nidra & Volle maan Meditatie , 1x in de maand een pareltje op de vrijdagavond. Ik vind het telkens weer bijzonder om te ervaren welke metamorfose de deelnemers ondergaan. Druk en onrustig wanneer ze binnen komen. Totaal ontspannen en met een glimlach op hun gezicht verlaten ze het ZENtrum.
Het geven van yoga is absoluut mijn Dharma!

Carolien van Zuilekom

Carolien is Hatha yogadocente en geeft om de week op vrijdagavond de Mindful Yoga les en Yoga Nidra én ze draait mee in onze zondagochtend yoga-pool.

Wie ben ik?

In 2002 kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga, en ik voelde meteen dat er iets klikte. Sindsdien is het een steeds grotere rol in mijn leven gaan spelen. Yoga helpt mij bij het vinden van rust en helderheid in mijn hoofd en lijf en bij het maken van keuzes in mijn leven. Het werkt niet alleen op de mat, maar ook vooral daarbuiten. Hoe meer je in contact komt met je lichaam en je adem, hoe bewuster je kunt leven.
Carolien boom

Ik vind het geweldig dat ik als hatha yoga-docent alle goeds en alle inzichten die ik uit de yoga heb verkregen, mag helpen doorgeven aan anderen! En zoals een van mijn docenten altijd zei: "Lange hamstrings maken je geen beter mens." Lenig zijn is leuk, maar in mijn lessen vind ik het vooral belangrijk dat iedereen op zijn of haar gemak de eigen mogelijkheden kan ontdekken, zodat je de houding op jouw eigen perfecte manier kan uitvoeren en ervaren. Want yoga is voor iedereen.
Niet alleen de fysieke houdingen maar ook oefeningen voor meditatie, concentratie en ademhaling maken deel uit van mijn lessen. 
Naast hatha yoga ben ik geïnteresseerd in het boeddhisme, het taoïsme, tai chi, reiki, healing en andere wegen tot zelfinzicht en bewustwording. En verder ben ik regelmatig op de dansvloer te vinden bij latin feestjes!

Hanneke Becker

Ik ben Hanneke Becker en sinds januari 2019  docent yin-yoga bij Het ZENtrum, waar ik al 2 jaar met veel plezier zelf yoga lessen volg.

Door het volgen van yin-yoga les ben ik enthousiast geworden voor deze vorm van yoga en wilde er meer van weten. Vorig jaar heb ik de opleiding gedaan bij de BIVAG en nu volg ik nog cursussen over de chakra’s.

Wat mij met name aanspreekt is de relaxte vorm, maar toch ook de uitdaging van de soms ingewikkelde/moeilijke houdingen. Omdat je lang in een houding zit, word je met je eigen weerstand geconfronteerd en uitgedaagd je daarmee te verhouden.

Het heeft mij soepeler gemaakt in lichaam en geest en ik heb de indruk dat mijn doorzettingsvermogen is verbeterd. 

Graag wil ik deze ervaringen met jullie delen en kennis laten maken met yin-yoga.  

Ik hoop je te zien in de lessen die ik geef om de donderdagavond om 20.30 uur en af en toe op de zondagmorgen!

Hanneke boom

Lotte Pol

Hi, ik ben Lotte. Sinds 2016 ben ik gecertificeerd yogadocent en geef ik les in Vinyasa, Yin en Hatha yoga.
In 2009 ben ik met Yoga begonnen om mijn lichaam wat soepeler te maken en zo kwam ik er achter dat yoga zoveel meer voor je doet. Hier wilde ik graag meer over weten en daarom ben ik in 2012 gestart met een 4 jarige Raja yoga opleiding. Raja Yoga is yoga volgens het 8-voudige pad van Patanjali, waarbij de houdingen van de Hatha yoga een onderdeel zijn. Aansluitend heb ik me gespecialiseerd in Yin en Vinyasa yoga en regelmatig volg ik ook workshops op het gebied van yoga, ademhaling en meditatie.

Lotte

In mijn lessen kun je ervaren hoe je door yoga weer rust en balans in jezelf kunt vinden. Door middel van fysieke houdingen, ademhaling en goed voelen waar je grens ligt word je door yoga steeds sterker, rustiger en flexibeler in lichaam en geest. Ik zie je graag op de mat op woensdagavond 19.00 uur tijdens de Hatha/Yin les en om de week op vrijdagmorgen tijdens de Pittige Hatha en de Yin Yoga les!

Ria

Ria Borneman

Mijn naam is Ria Borneman. Vanaf m’n 18e beoefen ik hatha yoga, omdat het me fysiek en mentaal zo goed doet! Begin 2017 heb ik me in een ashram teruggetrokken om me onder te dompelen in de wereld van de yoga en om een diepgaande opleiding voor hatha yogadocent te volgen. Na het voltooien van
deze opleiding ben ik meteen gestart met mijn eigen yogastudio Yogasurya in Vroomshoop, waar ik sindsdien hatha yogalessen en mindfulness-/yin yogalessen verzorg en gelegenheid bied voor
meditatie. Vanaf die tijd ben ik ook bij Het Zentrum en elders actief als (inval)docent. In november 2018 heb ik de yin yoga docentenopleiding afgerond.

Ik geniet er erg van om yogales te geven! Bovendien is het geweldig om te zien en van de deelnemers te horen, dat ze zich geleidelijkaan soepeler en sterker voelen, èn dat ze beter in hun
vel zitten en meer rust ervaren door de lessen.

Altijd ruimte voor nieuwe docenten

Bij Het ZENtrum willen we de Lente in je naar boven laten komen!
Wat dat voor jouw ook mag zijn....
We hebben inmiddels al vele cursisten geïnspireerd om het yoga-pad te volgen en zichzelf hierin te scholen.
En dan is er altijd plek om hier bij Het ZENtrum je eigen les te mogen geven of als invaldocent aan de gang te gaan!

Magnolia

Wil jij dit ook?


Merk jij dat je het Yogapad zo interessant vind, dat je ernaar snakt om er meer van te weten en dan dit ook graag wilt delen met andere mensen?

Vraag bij ons wat de mogelijkheden voor je zijn! We helpen je heel graag op weg!

Om de Lente in jou naar boven te laten komen...

Onze Karma Yogi's!

Karma yoga betekend letterlijk:
“Het op de beste manier mogelijk uitvoeren van een taak, zonder enige betrokkenheid van het ego of gehechtheid”

Je doet dus iets voor een ander, omdat je de ander wilt helpen, zonder er iets terug voor te verwachten en met je beste intenties.

Zo hebben wij een aantal Beautiful Souls die ons helpen met een aantal belangrijke dagelijkse taken vanuit de Karma Yoga; omdat ze vanuit hun diepste zijn willen bijdragen! Ze helpen ons met het schoonhouden van Het ZENtrum en het onderhoud van de tuin. En wat zijn wij ze elke dag dankbaar!
 Dank jullie wel Alda, Annie en Lammert!

 

Alda en Annie boom
Lammert boom

Wil je contact opnemen?

Dat kan via onze contactgegevens hieronder. 

  • Bezoekadres

    Albardastraat 16
    7611 BD in Aadorp

  • Telefoon & email

    Renate 06-12182866

    info@hetzentrum.com