logoZENtrum310820klein-01

Onze Docenten

Renate Steinfort

Hatha Yoga-, Yin Yoga-, Restorative Yoga- en Yoga Nidra -docente; NLP/NAC - Life Coach &  HondenSpiegelaar bij Life Coach Company; Ontwikkelaar van de ( online) Yoga met Hond- training en eigenaar van Het ZENtrum.

Yoga by Renate NH001 (13)

Wie ben ik?

 Ik ben Renate en ben mijn hele leven al geïnteresseerd in gezondheid, reizen, mensen & honden!
Ik heb gewerkt bij een reisbureau, heb mijn sportopleidingen gehaald en in sportscholen gewerkt, ben 10 jaar Blindengeleidehondentrainer bij het KNGF geweest, 5 jaar als Mobiliteitstraininer bij Bartimeus gewerkt, ben gediplomeerd NLP/NAC Life Coach én Hondenspiegelcoach sinds 2010 en heb sinds 2012 mijn Dharma gevonden middels Yoga... In 2015 ben ik naar India gegaan om Klassieke Hatha Yoga te studeren en dat is de visie die ik nog steeds met veel liefde en toewijding deel in mijn lessen! Gecombineerd met mijn passie voor sport, gezondheid, voeding, natuur, coachen & humor... is dat wat je terug vindt in mijn lessen. "Down to earth, want yoga is voor iedereen!"

Miranda Molendijk

Namaste , Ik ben Miranda en heb 16 jaar geleden voor het eerst kennis gemaakt met yoga. Tijdens mijn zwangerschap heb ik geleerd hoe je adem en yogaposes je rust kunnen brengen in je zwangerschap en vooral ook tijdens de bevalling. In de tussenliggende jaren ben ik naast mijn fulltime baan in de financiële dienstverlening, studies,  gezin en sociale leven bodybalance (combinatie van yoga, Pilates en tai chi) en yoga in de sportschool blijven beoefenen maar ik was altijd druk, druk, druk en ging maar door……
Tot 4 jaar geleden toen ik letterlijk en figuurlijk tot stilstand werd gebracht toen er bij mij kanker werd geconstateerd. Een moeilijke periode die uiteindelijk ook een eye-opener is geweest.
 
Miranda
Ik ben yoga gaan beoefenen bij het ZENtrum, heb mezelf de tijd en rust gegund om te onderzoeken wat ik echt graag wil en tijdens een yogaretreat op Ibiza viel het kwartje. Ik wil graag andere mensen helpen als wandelcoach en yogadocent. Ik had 2 jaar geleden al een opleiding tot wandelcoach gevolgd en ben vorig jaar gestart met de holistische opleiding tot Leefstijl & Vitaliteitscoach en de 200 uurs yoga docentenopleiding. Dit voelt ontzettend goed en hier wordt ik heel blij van.
Ik vind het ook super dat ik bij het ZENtrum Mindful yogalessen mag geven. De combinatie van yoga en mindfulness brengt veel rust, aandacht voor de zintuigen en zorgt voor souplesse van je lichaam en geest.
Met ingang van juni 2020 ben ik gestart als wandelcoach. Check gerust mijn website www.mirander.nl  
Wellicht kan ik naast mijn lessen bij het ZENtrum iets voor je betekenen.
Marleen boom

Marleen Bakhuis

Ik ben Marleen en geef Natuurlijk Yoga, Yin, Yoga Nidra/Volle Maan Meditaties en Slim & Shape Yoga!

4 heel verschillende lessen, maar ik geniet van allemaal.

Mensen rust laten ervaren, leren landen in hun lijf en leven vanuit hun hart – dat is mijn missie!

Tijdens Natuurlijk Yoga komt voor mij alles samen: mijn liefde voor yoga en voor Moeder Aarde. Ik leer mensen verbinden met Moeder Natuur en op die manier weer hun eigen natuur leren kennen. Leven volgens het ritme van de natuur, maakt dat je meer rust en flow ervaart en in je eigen ritme gaat leven. Ik verwerk de kennis van de seizoenen, ritme van de natuur, de geneeskrachtige werking van kruiden, bomen en planten, de kracht van de maan en de werking van edelstenen in deze lessen.

Yoga Nidra & Volle maan Meditatie , 1x in de maand een pareltje op de vrijdagavond. Ik vind het telkens weer bijzonder om te ervaren welke metamorfose de deelnemers ondergaan. Druk en onrustig wanneer ze binnen komen. Totaal ontspannen en met een glimlach op hun gezicht verlaten ze het ZENtrum.
Het geven van yoga is absoluut mijn Dharma!

Hanneke Becker

Ik ben Hanneke Becker en sinds januari 2019  docent yin-yoga bij Het ZENtrum, waar ik al 2 jaar met veel plezier zelf yoga lessen volg.

Door het volgen van yin-yoga les ben ik enthousiast geworden voor deze vorm van yoga en wilde er meer van weten. Vorig jaar heb ik de opleiding gedaan bij de BIVAG en nu volg ik nog cursussen over de chakra’s.

Wat mij met name aanspreekt is de relaxte vorm, maar toch ook de uitdaging van de soms ingewikkelde/moeilijke houdingen. Omdat je lang in een houding zit, word je met je eigen weerstand geconfronteerd en uitgedaagd je daarmee te verhouden.

Het heeft mij soepeler gemaakt in lichaam en geest en ik heb de indruk dat mijn doorzettingsvermogen is verbeterd. 

Graag wil ik deze ervaringen met jullie delen en kennis laten maken met yin-yoga.  

Ik hoop je te zien in de lessen die ik geef om de donderdagavond om 20.30 uur en af en toe op de zondagmorgen!

Hanneke boom

Robert Reekers

In mijn leven is muziek en met name slagwerkmuziek, altijd mijn grote passie geweest. Ik ben slagwerker en dirigent geweest.  Na meer dan 25 jaar deze hobby te hebben gedaan vond ik het genoeg; mijn leven kreeg een andere wending.
Ik begon mij te interesseren in spiritualiteit en dit was werkelijk een ontdekkingsreis voor mij.
Tijdens deze reis stond ik in een winkel waar je spirituele spullen kan kopen en ja.... daar stonden klankschalen!  Ik had al wat gelezen over deze fantastische schalen en was met een schaal aan het aanslaan en met de klopper aan het draaien en was verkocht! De verkoopster lachte mij vriendelijk toe en zei: "Jullie hebben elkaar gevonden".
Op dat moment realiseerde ik nog niet ECHT wat zij bedoelde maar nu weet ik intussen dat deze specifieke A toon, 6e chakra, mij dusdanig geraakt had in mijn totale wezen en zijn, dat ik door deze schaal gefascineerd werd en nog steeds ben! 
Toen begon mijn reis om met klankschalen te werken pas echt en ik begon met de opleiding voor  “soundhealer/ klankschaaltherapeut”.

Inmiddels geef ik al jaren klankschaal -/ soundbath concerten met Tibetaanse en kristallen klankschalen.

Vanaf 1 september 2021 zal ik mij met veel plezier gaan inzetten met een Soundbath/ meditatie uur op het ZENtrum in Aadorp en wel op de woensdagavonden van 20.30- 21.30 uur.

Robert

Hierbij zal ik in dit soundbath uur met verschillende instrumenten en klankschalen werken. Mijn inzichten in de chakra’s in combinatie met kennis van edelstenen en maanstanden zal ik meenemen in mijn meditaties en informatie tijdens mijn sessies.
Mijn doel is mensen weer heerlijk laten ontspannen en met een gelukkig gevoel weg zien gaan en hiermee de wereld een stukje mooier maken!

Ps. Daarnaast kun je ook een persoonlijke klankschaal massage plannen met mij, op het ZENtrum.

Ria

Ria Borneman

Mijn naam is Ria Borneman. Vanaf m’n 18e beoefen ik hatha yoga, omdat het me fysiek en mentaal zo goed doet! Begin 2017 heb ik me in een ashram teruggetrokken om me onder te dompelen in de wereld van de yoga en om een diepgaande opleiding voor hatha yogadocent te volgen. Na het voltooien van
deze opleiding ben ik meteen gestart met mijn eigen yogastudio Yogasurya in Vroomshoop, waar ik sindsdien hatha yogalessen en mindfulness-/yin yogalessen verzorg en gelegenheid bied voor
meditatie. Vanaf die tijd ben ik ook bij Het Zentrum en elders actief als (inval)docent. In november 2018 heb ik de yin yoga docentenopleiding afgerond.

Ik geniet er erg van om yogales te geven! Bovendien is het geweldig om te zien en van de deelnemers te horen, dat ze zich geleidelijkaan soepeler en sterker voelen, èn dat ze beter in hun
vel zitten en meer rust ervaren door de lessen.

91876571_2995259647184068_6616034353665277952_o

Suzanne Beunk

Mijn naam is Suzanne Beunk en ik geef vanaf november 2020 Mindful Qigong bij Het ZENtrum. Na een lange tijd in de overlevingsstand te hebben gestaan, besloot ik het roer om te gooien: ik besloot het leven te gaan léven en mijn hart te volgen, wat het me dan ook maar ingeeft. Na bijna vijf jaar over de wereld te hebben gereisd, waarvan twee jaar gewoond en gewerkt als Qigong docent in Bali, ben ik nu weer terug in mooi Overijssel om alles wat ik heb geleerd door te geven aan mensen die graag willen groeien in bewustzijn en mindful leven. Het is mijn missie om mensen te begeleiden van hoofd naar hart, van angst naar liefde en vertrouwen. Van denken naar bewust en liefdevol voelen. Qigong is daar een prachtig middel in en laat je de kracht ervaren van wie jij ten diepste bent.

Naast Qigong docent, ben ik Effortless Coach (moeiteloos leven coach) en begeleid en coach ik mensen bij herstel van burn-out en chronische vermoeidheid. Ook geef ik regelmatig mindful stiltewandelingen in de natuur. Daarnaast combineer ik mijn passies voor reizen, natuur, coaching en Qigong met het geven van retraites in Nederland, Italië en Bali. Fantastisch vind ik dat. Op www.ontdekmoeiteloosleven.nl kun je meer lezen als je dat leuk lijkt.

Ik ontvang je van harte in één van de Qigong lessen en maak graag kennis met je!

Altijd ruimte voor nieuwe docenten

Bij Het ZENtrum willen we de Lente in je naar boven laten komen!
Wat dat voor jouw ook mag zijn....
We hebben inmiddels al vele cursisten geïnspireerd om het yoga-pad te volgen en zichzelf hierin te scholen.
En dan is er altijd plek om hier bij Het ZENtrum je eigen les te mogen geven of als invaldocent aan de gang te gaan!

Magnolia

Wil jij dit ook?


Merk jij dat je het Yogapad zo interessant vind, dat je ernaar snakt om er meer van te weten en dan dit ook graag wilt delen met andere mensen?

Vraag bij ons wat de mogelijkheden voor je zijn! We helpen je heel graag op weg!

Om de Lente in jou naar boven te laten komen...

Onze Karma Yogi's!

Karma yoga betekend letterlijk:
“Het op de beste manier mogelijk uitvoeren van een taak, zonder enige betrokkenheid van het ego of gehechtheid”

Je doet dus iets voor een ander, omdat je de ander wilt helpen, zonder er iets terug voor te verwachten en met je beste intenties.

Zo hebben wij een aantal Beautiful Souls die ons helpen met een aantal belangrijke dagelijkse taken vanuit de Karma Yoga; omdat ze vanuit hun diepste zijn willen bijdragen! Ze helpen ons met het schoonhouden van Het ZENtrum en het onderhoud van de tuin. En wat zijn wij ze elke dag dankbaar!
 Dank jullie wel Alda, Annie en Lammert!

 

Alda en Annie boom
Lammert boom

Wil je contact opnemen?

Dat kan via onze contactgegevens hieronder.