logoZENtrum310820klein-01

Informatie over de lessen

Hatha Yoga

Door middel van ademhalingsoefeningen, statische poses - Asana's genaamd- en een heerlijke eindontspanning leer je je lichaam weer te voelen en te verstaan, leer je je grenzen te herkennen, erkennen en te accepteren en leer je focussen en je evenwicht te bewaren - niet alleen op de mat; maar door deze lessen juist ook in het dagelijkse leven!

Deze lessen worden aangeboden door Renate, Carolien en Marleen.

Wat zeggen onze klanten over deze les?

Annis:

"Ik volg al 2 jaar hatha-yoga bij het Zentrum. Het bevalt me heel erg goed. Ten eerste vanwege de kracht, souplesse en ontspanning die ik erdoor krijg. Ten tweede is het Zentrum heel laagdrempelig en zijn Michel en Renate heel hartelijk, warm en down to earth. Kortom, ik kan iedereen aanraden die yoga wil proberen, dit bij het Zentrum te doen. Er is zoveel keus, iedereen kan wel een soort yoga wat bij hem of haar past vinden!"

hatha yoga
renate shoelace

Hatha/Yin Yoga

Een combinatie van de wat sterkere Hatha yoga en de wat zachtere Yin Yoga. In deze les ervaar je heel mooi de tegenstellingen van
aanspannen en loslaten, doorzetten en laten gaan, spierkracht en zachtheid. Waar de Hatha inwerkt op je spieren, je balans en je flexibiliteit, werkt de Yin yoga in op je bindweefsel, je gewrichten en je fasciae.

Deze lessen worden aangeboden door Renate en Anneloes.

Wat zeggen onze klanten over deze les?

Ilonka:

“Hatha/Yin is voor mij de perfecte een combinatie van de zachtere Yin Yoga en een wat actievere Yoga. Zeker op dinsdagavond zó lekker, want daarna slaap ik heerlijk!"

 

Seizoens-Qigong

Qigong (spreek uit: tsjie ghong) is een bewegingsleer uit China. Samen met accupunctuur, kruidenleer, massage en voeding wordt Qigong gezien als onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. ‘Qi’ staat voor levensenergie, de kleinste bouwsteen en de basis van alles wat leeft. ‘Gong’ betekent ‘werken’, soms ook wel vertaald met ‘discipline’.

Kort gezegd betekent Qigong dus: ‘werken met levensenergie’. Praktisch gezien zijn het vloeiende rek- en strekbewegingen die vooral staand worden uitgevoerd. Het zijn simpele oefeningen die vrij makkelijk kunnen worden aangeleerd.


Op vrijdagavond 1x per maand geeft Suzanne Seizoens- Qigong: Een thematische Qigong les die meegaat in het ritme van de seizoenen, verdieping geeft over de 5 elementen en individueel aandacht schenkt aan dat wat jij nodig hebt in je Qigong-beoefening. Tijdens de wisseling van de seizoenen ontvang je een Detoxserie en gedurende de seizoenen doen we gerichte oefeningen ter ondersteuning van het aanwezige element Hout, Vuur, Aarde, Metaal of Water en leer je over hun bijbehorende kenmerken.

 

Wat zeggen onze klanten over deze les?

Caya:

"Wat een superfijne les!! Tijdens de lessen wordt passende muziek gebruikt en soms wordt ook het waarnemen van geuren ingezet. Ik heb meerdere lessen mogen volgen waarbij ik naderhand dacht: hier ben ik écht van opgeknapt! Na afloop even nazitten met een kop thee is ook plezierig."

Seizoens Qigong

RestorativeYoga

Restorative Yoga, ofwel herstel-yoga, richt zich voornamelijk op het herstellen van de rust in ons zenuwstelsel. In deze les focussen we ons vooral op totale ontspanning, het loslaten van alle spierspanning en de daarbij behorende mentale en emotionele spanning.
We werken heel veel met kussens, blokken, bolsters, dekens en andere hulpmiddelen, waardoor je zo comfortabel mogelijk in de
poses bent. Elke deelnemer krijgt persoonlijke aandacht en de poses worden individueel aangepast.

Deze les wordt gegeven door Renate.

Wat zeggen onze klanten over deze les?

Leanne

"Restorative yoga  een fijne manier om je lichaam en geest te leren ontspannen. De poses zijn gebaseerd op wat kan voor jouw lichaam. Een echte aanrader als je wilt ontspannen!"

Nina:

"Ik kom nu al een tijdje in het ZENtrum omdat ik een stukje voor mezelf, een stukje ontspanning zocht. En dat heb ik daar gevonden! Wat een fijne plek om even "thuis" te komen bij jezelf. Ik volg vooral de restorative lessen bij Renate. Elke week weer een verwenmoment voor jezelf. Met rustige muziek wordt je letterlijk in de watten gelegd, kom je tot ontspanning in deze toch wel hectische wereld. Een aanrader!!"

2
Renate Headstand

Pittige Hatha Yoga!

Een pure Klassieke Hatha yoga les waarbij de poses elkaar vlotter opvolgen. Daarnaast krijg je ook de meer moeilijkere
poses aangereikt! Voor iedereen die zijn of haar grenzen zowel fysiek als mentaal willen opzoeken.

Deze les wordt gegeven door Renate op vrijdagmorgen 9.00 uur.

Wat zeggen onze klanten over deze les?

Randy

"Super leuke les, echt ons speelkwartier van de week, waarin we elke les weer iets anders leren van Renate!"

 

Inge

"Naast dat het gezellig is en er ruimte is om te lachen, kan Renate ook heel streng zijn, let ze goed op je veiligheid in de poses en ze helpt je écht om het uiterste van jezelf te geven, waardoor ik soms in poses kom waarvan ik niet wist dat ik ze kon, maar Renate had al lang gezien dat ik dat wel zou kunnen. Super leuk dit, en dat terwijl ik dacht dat ik yoga heel stom zou vinden, haha!!"

Yin Yoga / Yin Flow

Een hele rustige vorm van yoga, waarbij je langer in een pose blijft, en waarbij het bindweefsel en de gewrichten soepeler gemaakt worden. Waardoor je gemakkelijker beweegt, je spieren sterker én flexibeler worden en je dus uiteindelijk soepeler gaat bewegen. En daarbij maakt deze vorm van yoga ook aanspraak op je emotionele en je mentale welbevinden: Wanneer geef je op? Hoe gemakkelijk ga je ongemak uit de weg? Hoe lang zet je door en ten koste van wat? Een les boordevol inzichten en levenslessen...
Geschikt voor iedereen!

Deze lessen  worden gegeven door Renate, Marleen, Esther en Hanneke.

Waarbij Renate de Yin Flow voor haar rekening neemt. Hierbij ga je wat vloeiender door naar de volgende pose, waarbij soms ook poses uit de Hatha Yoga of de Restorative Yoga gebruikt worden.

Wat zeggen onze klanten over deze les?

Hedwich

"Al vanaf de eerste stap over de drempel vond ik het ZENtrum een fijne plek. Na enkele verschillende proeflessen ben ik uitgekomen bij de Yin yogales. De fysieke en mentale aspecten hiervan, de verbinding van lichaam en geest, bieden mij de gelegenheid om niet alleen fysiek te verbeteren, maar vooral ook om te onderzoeken: wat doe ik met ongemak? Ga ik er vandaan of wil/kan ik het verdragen, er naar kijken en opmerken wat mij dit zegt? De les geeft mij de kans om de boodschap 'dat wat in de weg zit , is de weg' te praktiseren."

 

12

Soundbath & Meditatie

Een heerlijk Soundbath ligconcert met verschillende instrumenten en klankschalen en mooie meditaties. Robert gebruikt zowel Kristallen Klankschalen als Tibetaanse Klankschalen, verschillende gongen en andere prachtige instrumenten om je helemaal te laten ontspannen, terwijl de trillingen van de klankschalen hun helende effect op je lichaam en geest hebben.

Een mooie thematische les, waarin Robert informatie deelt over de Chakra’s, over edelstenen, de maanstanden en bijbehorende mooie meditaties. Geen yogaposes, je kunt er heerlijk bij gaan liggen of zitten en je laten inspireren!

Wat zeggen onze klanten over deze les?

Henri:

"Nooit gedacht dat ik een stap over de drempel van een Yogaschool zou zetten, maar wat ben ik blij dat ik het wél gedaan heb! Ik heb verschillende lessen geprobeerd, maar met mijn dagelijkse zware fysieke werk, bevalt mij deze Soundbath les het beste. Ik kan hier eindelijk eens helemaal ontspannen, wat mij anders thuis nooit lukt... En de dagen erna voel ik me als herboren zo fijn! Een aanrader voor iedereen!"

 

soundbath
20

Yoga Nidra

Yoga Nidra wordt ook wel Yogic Sleep genoemd. Tijdens de gehele les lig je lekker warm onder een deken op je mat, met je ogen gesloten. In Yoga Nidra laten we onze aandacht door ons hele lichaam gaan. Terwijl we dat doen bewegen we door verschillende stadia van bewustzijn, net als tijdens onze slaap. We verschuiven onze aandacht steeds tussen onze waak-staat, droom-staat en tenslotte naar een diepe, droomloze slaap, waarbij echter ons bewustzijn nog helemaal wakker is. Dit creëert een diepe ontspanning voor gezondheid, mentale rust en een hoger bewustzijn. Er wordt gezegd dat 45- 50 min Yoga Nidra gelijk staat aan 3- 4 uren kwalitatief diepe slaap. Met als gevolg dat je daarna verfrist de dagen weer in gaat en je lichaam zich sneller kan herstellen.

Deze les wordt gegeven door Marleen om de vrijdagavond en elke week via Audio-opnames.

Wat zeggen onze klanten over deze les?

Annet

"Fijn dat je ook losse lessen kan boeken bij het ZENtrum! Welke les je ook neemt, ze worden allemaal professioneel gegeven. De nazit met thee maakt het helemaal ‘af’ en daarna kun je er weer een poos tegen. De sfeer is zo, dat je blijft terugkomen. Dikke aanrader!"

Natuurlijk Yoga

Natuurlijk Yoga is een vorm van Yoga waarin je al het goede van Hatha Yoga leert kennen, in combinatie met de Natuur in al haar facetten. Bij Natuurlijk Yoga laten we ons tijdens de Asana’s (poses), ontspanningsoefeningen en meditaties ondersteunen door de wijsheid en kennis van de natuur: - de seizoenen - de elementen - de cycli van de Maan - de eigenschappen van bomen, planten, kruiden en dieren - de werking van kristallen en edelstenen. Door Yoga - poses te beoefenen… - leer je ontspannen - word je lichaam fitter en vitaler - sta je positiever en bewuster in het leven - ervaar je meer balans - leer je jezelf en je eigen ritme kennen - leer je luisteren naar de boodschappen van je lichaam - leer je je grenzen (her)kennen - leer je rust te vinden door te mediteren. Natuurlijk Yoga brengt je terug naar je eigen Natuur in een warme sfeer met persoonlijke aandacht en begeleiding.

Deze les wordt gegeven door Marleen.

Wat zeggen onze klanten over deze les?

Diana

“Natuurlijk Yoga, die ik heb mogen ervaren, was gericht op meditatie en de Hatha Yoga. De meditatie werd goed uitgelegd en de Hatha daarna voelde goed en intensief”

Natuurlijk Yoga MArleen

Mindfulness Yoga

Een heerlijke vrijdagavond les waarin je de afgelopen week kunt loslaten en heel kalm en bewust weer kunt landen in je eigen lichaam.

Deze les wordt gegeven door Angelique Damhuis.
Ze start de les met het zingen van Mantra's, daarna gaan we ademhalingsoefeningen doen en ervaar je milde Yoga Asana's. Deze Asana's ( Yoga poses) zijn onderdeel van Mindfulness, BewustZIJN en ontspanning. Je eindigt de les met een uitgebreide eindontspanning middels een geleide meditatie.

Een aanrader zo vlak voor het weekend!

Wat zeggen onze klanten over deze les?

Inge:

“Mindfulness Yoga door Angelique is heerlijk zacht en fijn! Ik kom helemaal weer in mijn lijf en ben me dan weer even bewust van mijzelf. Het Mantra zingen was eerst een beetje raar, maar als we het zo met elkaar doen is het eigenlijk heel erg fijn!"

Mindfulness yoga 3

Wil je meer weten over de coachings-mogelijkheden?

Via deze link kom je op de site van Life Coach Company, waar ook de ZENtrum coaching onder valt op dit moment.

Wil je contact opnemen?

Dat kan via onze contactgegevens hieronder.