Het ZENtrum Site

Info over de lessen

Hatha Yoga

Door middel van ademhalingsoefeningen, statische poses - Asana's genaamd- en een heerlijke eindontspanning leer je je lichaam weer te voelen en te verstaan, leer je je grenzen te herkennen, erkennen en te accepteren en leer je focussen en je evenwicht te bewaren - niet alleen op de mat; maar door deze lessen juist ook in het dagelijkse leven!

Deze lessen worden aangeboden door Marleen en Renate.

Wat zeggen onze klanten over deze les?

Annis:

"Ik volg al 2 jaar hatha-yoga bij het Zentrum. Het bevalt me heel erg goed. Ten eerste vanwege de kracht, souplesse en ontspanning die ik erdoor krijg. Ten tweede is het Zentrum heel laagdrempelig en zijn Michel en Renate heel hartelijk, warm en down to earth. Kortom, ik kan iedereen aanraden die yoga wil proberen, dit bij het Zentrum te doen. Er is zoveel keus, iedereen kan wel een soort yoga wat bij hem of haar past vinden!"

IMG_8904
renate shoelace

Hatha/Yin Yoga

Een combinatie van de wat sterkere Hatha yoga en de wat zachtere Yin Yoga. In deze les ervaar je heel mooi de tegenstellingen van
aanspannen en loslaten, doorzetten en laten gaan, spierkracht en zachtheid. Waar de Hatha inwerkt op je spieren, je balans en je flexibiliteit, werkt de Yin yoga in op je bindweefsel, je gewrichten en je fasciae.

Deze lessen worden aangeboden door Renate

Wat zeggen onze klanten over deze les?

Diana:

“Hatha/Yin is voor mij de perfecte een combinatie van de zachtere Yin Yoga en een wat actievere Yoga. Zeker op dinsdagavond zó lekker, want daarna slaap ik heerlijk!"

 

Mindful Tao Yoga

Mindfulness, Meditatie en Chinese Tao-Yoga ( Qigong) gecombineerd in 1 les. In deze les leer je technieken en ervaar je poses om helemaal in het NU te zijn, je zorgen achterwege te laten, te genieten van wat er is en dankbaar te zijn. En tegelijkertijd te werken aan je fysieke lichaam d.m.v. zachte Qigong- en Yin Yoga poses waarbij je langer in een pose blijft. Dit werkt diep in op je bindweefsel, waardoor je gewrichten soepeler worden en je tegelijkertijd alle tijd hebt om te reflecteren op je zelf.

Deze lessen worden aangeboden door Michel.

Wat zeggen onze klanten over deze les?

Judith:

"Sinds een paar maanden volg ik de Mindful Tao yoga bij Michel. Hij geeft op een rustige en natuurlijke wijze les.  Ik vind de combinatie van de oefeningen voor je wervelkolom, meditatie en de Tai-chi-bewegingen prettig. Je kunt "aarden"in de les, bent bewust bezig met het volgen van vloeiende  bewegingen waardoor je in een fijne flow raakt. Tevens komen je gewrichten aan bod. Dit alles op een nuchtere en ontspannen wijze. Tijdens de lessen wordt passende muziek gebruikt en soms wordt ook het waarnemen van geuren ingezet. Ik heb meerdere lessen mogen volgen waarbij ik naderhand dacht: hier ben ik écht van opgeknapt! Na afloop even nazitten met een kop thee is ook plezierig."

foto 5 2

Taiji

Een zachte-, vriendelijke-, ontspannen en meditatieve vorm van bewegen die zijn oorsprong vindt in China. In het ochtendgloren staan miljoenen Chinezen dagelijks in hun tuin of in het park Taiji te beoefenen. De vormen die veelal gecombineerd worden met een bewuste ademhaling zorgen ervoor dat je rustiger wordt en toch scherp blijft. Juist door deze rust ontspant je lichaam en in deze ontspanning heffen blokkades zich makkelijker op en ontdoe je jezelf van spanningen die onbewust opgeslagen worden in ons lichaam. Geschikt voor echt iedereen!

Deze lessen worden aangeboden door Michel.

Wat zeggen onze klanten over deze les?

 

Kea

" Heel heel fijn deze les! Ik kom hier 3x per week en alle lessen zijn zó fijn: de dinsdagavond Taiji, woensdagmorgen Tao en donderdagavond Yin.
Taiji: veel beweging en het geeft mij heel veel rust.
Mindfull Tao: Feest! En wat geeft het mij een rust...
Yin: Doe ik zuiver voor het bindweefsel, zodat ik geen pijn meer heb in mijn lichaam en ook voor de gezelligheid!! 
Alle mensen van mijn leeftijd (ik ben 69 jaar) moeten dit ook komen doen! Echt waar! Kom uit je stoel! Het doet voor mijn lichaam zo veel en ik wordt daar zo lenig van!

Elsbeth:
 "De combinatie van  Mindfullnes en Taiji en het soepel maken van het lichaam, gegeven door Michel die hele creatieve lessen geeft.  Je leert echt in het Hier en Nu te zijn!"

Taiji michel
foto 6
Wat zeggen onze klanten over deze les?

Hans:

"Ik sport 5x in de week, van fitness tot Crossfit en deze pittige Broga lessen zijn ( samen met de Yin yoga lessen) dé perfecte aanvulling op mijn sporten, want Broga werkt ook in op soepel worden i.c.m. Kracht, Balans en Uithoudingsvermogen. Ik wil het niet meer missen!"

 

Miranda

“Sowieso is een les bij Het ZENtrum een cadeautje voor jezelf! Het geeft rust, ontspanning en een soepel lichaam in een sfeervolle omgeving met aardige docenten. Een super pluspunt is de flexibiliteit in het volgen van lessen. Als ik zin heb in Yin of Hatha volg ik deze lessen, wil ik meer actie dan ga ik naar Broga. Je bent niet gebonden aan een vast tijdstip. Ik voel me hier helemaal thuis!"

BROGA®

Broga betekent: Yoga for Bro's (voor the Brothers én voor de stoere dames). Een fysiek zéér uitdagende les met een vaste Choreografie en opzwepende muziek. Deze les is ook uitstekend geschikt als ondersteuning voor je andere sportactiviteiten waarbij je jouw spieren met name verkort intensiveert. Hoe verschilt Yoga van Broga? Broga legt meer de nadruk op kracht, uithoudingsvermogen en uitdaging dan bij "gewone" yoga.. Mannen zoeken graag de fysieke uitdaging op. De bedenkers van Broga leg daarom de focus op kracht, uitdaging en energie, zodat mannen zich meer aangesproken voelen. Deze les combineert oefeningen om de core te versterken met krachtoefeningen, ontspanning en stressreductie. Het gaat bij Broga echt om de functionaliteit van een beweging. Het heeft daarnaast zeker een aantal voordelen t.o.v. fitness en krachtsport!
Van Broga word je namelijk wél leniger, flexibeler én meer ontspannen.

Deze les wordt gegeven door Michel.

RestorativeYoga

Restorative Yoga, ofwel herstel-yoga, richt zich voornamelijk op het herstellen van de rust in ons zenuwstelsel. In deze les focussen we ons vooral op totale ontspanning, het loslaten van alle spierspanning en de daarbij behorende mentale en emotionele spanning.
We werken heel veel met kussens, blokken, bolsters, dekens en andere hulpmiddelen, waardoor je zo comfortabel mogelijk in de
poses bent. Elke deelnemer krijgt persoonlijke aandacht en de poses worden individueel aangepast.

Deze les wordt gegeven door Renate.

Wat zeggen onze klanten over deze les?

Leanne

"Restorative yoga  een fijne manier om je lichaam en geest te leren ontspannen. De poses zijn gebaseerd op wat kan voor jouw lichaam. Een echte aanrader als je wilt ontspannen!"

Nina:

"Ik kom nu al een tijdje in het ZENtrum omdat ik een stukje voor mezelf, een stukje ontspanning zocht. En dat heb ik daar gevonden! Wat een fijne plek om even "thuis" te komen bij jezelf. Ik volg vooral de restorative lessen bij Renate. Elke week weer een verwenmoment voor jezelf. Met rustige muziek wordt je letterlijk in de watten gelegd, kom je tot ontspanning in deze toch wel hectische wereld. Een aanrader!!"

restorative yoga
Restorative in de tuin
Yoga by Renate NH001 (13)

Pittige Hatha Yoga !

Een pure Klassieke Hatha yoga les waarbij de poses elkaar vlotter opvolgen. Daarnaast krijg je ook de meer moeilijkere
poses aangereikt! Voor iedereen die zijn of haar grenzen zowel fysiek als mentaal willen opzoeken.

Deze les wordt gegeven door Renate.

Wat zeggen onze klanten over deze les?

Randy

"Super leuke les, echt ons speelkwartier van de week, waarin we elke les weer iets anders leren van Renate!"

 

Inge

"Naast dat het gezellig is en er ruimte is om te lachen, kan Renate ook heel streng zijn, let ze goed op je veiligheid in de poses en ze helpt je écht om het uiterste van jezelf te geven, waardoor ik soms in poses kom waarvan ik niet wist dat ik ze kon, maar Renate had al lang gezien dat ik dat wel zou kunnen. Super leuk dit, en dat terwijl ik dacht dat ik yoga heel stom zou vinden, haha!!"

Yin Yoga

Een hele rustige vorm van yoga, waarbij je langer in een pose blijft, en waarbij het bindweefsel en de gewrichten soepeler gemaakt worden. Waardoor je gemakkelijker beweegt, je spieren sterker én flexibeler worden en je dus uiteindelijk soepeler gaat bewegen. En daarbij maakt deze vorm van yoga ook aanspraak op je emotionele en je mentale welbevinden: Wanneer geef je op? Hoe gemakkelijk ga je ongemak uit de weg? Hoe lang zet je door en ten koste van wat? Een les boordevol inzichten en levenslessen...
Geschikt voor iedereen!

Deze les wordt gegeven door Renate, Marleen, Hanneke, Bianca, Dio en Michel .

Wat zeggen onze klanten over deze les?

Hedwich

"Al vanaf de eerste stap over de drempel vond ik het ZENtrum een fijne plek. Na enkele verschillende proeflessen ben ik uitgekomen bij de Yin yogales. De fysieke en mentale aspecten hiervan, de verbinding van lichaam en geest, bieden mij de gelegenheid om niet alleen fysiek te verbeteren, maar vooral ook om te onderzoeken: wat doe ik met ongemak? Ga ik er vandaan of wil/kan ik het verdragen, er naar kijken en opmerken wat mij dit zegt? De les geeft mij de kans om de boodschap 'dat wat in de weg zit , is de weg' te praktiseren."

 

Sander Yin
Restorative yoga 2

Yoga Nidra

Yoga Nidra wordt ook wel Yogic Sleep genoemd. Tijdens de gehele les lig je lekker warm onder een deken op je mat, met je ogen gesloten. In Yoga Nidra laten we onze aandacht door ons hele lichaam gaan. Terwijl we dat doen bewegen we door verschillende stadia van bewustzijn, net als tijdens onze slaap. We verschuiven onze aandacht steeds tussen onze waak-staat, droom-staat en tenslotte naar een diepe, droomloze slaap, waarbij echter ons bewustzijn nog helemaal wakker is. Dit creëert een diepe ontspanning voor gezondheid, mentale rust en een hoger bewustzijn. Er wordt gezegd dat 45- 50 min Yoga Nidra gelijk staat aan 3- 4 uren kwalitatief diepe slaap. Met als gevolg dat je daarna verfrist de dagen weer in gaat en je lichaam zich sneller kan herstellen.

Deze les wordt gegeven door Marleen en Renate

Wat zeggen onze klanten over deze les?

Annet

"Fijn dat je ook losse lessen kan boeken bij het ZENtrum! Welke les je ook neemt, ze worden allemaal professioneel gegeven. De nazit met thee maakt het helemaal ‘af’ en daarna kun je er weer een poos tegen. De sfeer is zo, dat je blijft terugkomen. Dikke aanrader!"

Natuurlijk Yoga

Natuurlijk Yoga is een vorm van Yoga waarin je al het goede van Hatha Yoga leert kennen, in combinatie met de Natuur in al haar facetten. Bij Natuurlijk Yoga laten we ons tijdens de Asana’s (poses), ontspanningsoefeningen en meditaties ondersteunen door de wijsheid en kennis van de natuur: - de seizoenen - de elementen - de cycli van de Maan - de eigenschappen van bomen, planten, kruiden en dieren - de werking van kristallen en edelstenen. Door Yoga - poses te beoefenen… - leer je ontspannen - word je lichaam fitter en vitaler - sta je positiever en bewuster in het leven - ervaar je meer balans - leer je jezelf en je eigen ritme kennen - leer je luisteren naar de boodschappen van je lichaam - leer je je grenzen (her)kennen - leer je rust te vinden door te mediteren. Natuurlijk Yoga brengt je terug naar je eigen Natuur in een warme sfeer met persoonlijke aandacht en begeleiding.

Deze les wordt gegeven door Marleen.

Wat zeggen onze klanten over deze les?

Diana

“Natuurlijk Yoga, die ik heb mogen ervaren, was gericht op meditatie en de Hatha Yoga. De meditatie werd goed uitgelegd en de Hatha daarna voelde goed en intensief”

Natuurlijk Yoga MArleen

Wil je je aanmelden voor de Jaaropleiding Taiji-Qigong 2020?

Via de knop Aanmelden kun je alvast je eerste termijn betalen en ben je officieel aangemeld voor deze jaaropleiding 2020!

Wil je meer weten over de coachings-mogelijkheden?

Via deze link kom je op de site van Life Coach Company, waar ook de ZENtrum coaching onder valt op dit moment.

Wil je contact opnemen?

Dat kan via onze contactgegevens hieronder. 

  • Bezoekadres

    Albardastraat 16
    7611 BD in Aadorp

  • Telefoon

    Renate 06-12182866
    Michel 06-13041911