Sri Annatta

Wie is Sri Annatta?

In dit filmpje stelt hij zich aan je voor!

Wat komt Sri eigenlijk brengen?

Wat wil Sri eigenlijk aan jou en aan de wereld meegeven? Wat is zijn levensmissie? Daar vertelt hij hier meer over.

Wie is Sri Annatta?

Sri Annatta is van oorsprong een Nederlander die inmiddels al meer dan 40 jaar in Thailand woont en al 45 jaar Boeddhist is. Op zijn 30-ste besloot hij in te treden als Monnik in Chiang Mai en sindsdien leeft en werkt hij als Monnik, echter buiten "de Sanga" zoals dat heet en leeft en werkt op zijn prachtige Maitri Metta project, waar je hieronder meer over leest. Sri Annatta  geeft in Azie en Europa veel lezingen, retraites en lessen over het Boedisme, lessen over Meditatietechnieken en over Holistische Gezondheid.

Sri Annatta over zichzelf

Sri vertelt hier nog wat wat meer over zichzelf en waarom hij Monnik is geworden en hoe dat zo gekomen is.

 

Wat is Boeddhist zijn?

Sri legt het je hier heel duidelijk uit!

 

 

Wat is Boeddhisme nu eigenlijk?

Dat is de vraag die ik regelmatig hoor en die vraag stelde ik hem ook.
Is het een Religie? Of is het een Levenswijze?
In deze korte filmpjes legt Sri mooi uit wat de basis beginselen van het Boeddhisme zijn en hoe je het in je dagelijkse leven kunt integreren.

De 5 Voornemens en Mindfulness

Sri legt je hier de 5 basis principes uit het Boeddhisme uit en hoe belangrijk Mindfulness hierin is.

Boeddhisme en vlees eten... Kan dat wel?

Ik vroeg Sri hier of je je aan de 5-voornemens kunt houden als je wel vlees eet. Hoe verhoud zich dat? Kan dat wel? Sri geeft hier een mooie uitleg over.

De werking van Mantra's

Waarom werken Mantra's zo helend?
En is het belangrijk om de volledige betekenis van de Mantra te weten?
Sri legt het je hier uit.

Beëindig eerst de oorlog in jezelf!

Ik vroeg Sri hier naar de oorlogen die op dit moment gaande zijn in de wereld. Hoe we hier iets aan kunnen doen?
Dit is wat Sri hierover te zeggen heeft.

De "Europa-tour" 2x per jaar

2x per jaar komt Sri vanuit Thailand naar Europa, om hier zijn teachings, meditatielessen en levenswijsheden uit te dragen. Hier vind je voortaan alle data en locaties waar je Sri kunt ontmoeten en deel kunt nemen aan de betreffende activiteit.
Als je mee wilt doen, aan een van de activiteiten in zijn agenda, dan mail je Sri:
sriannatta@gmail.com

Voel je welkom, zegt Sri!

HeaderR

Waarom een Europa-tour?

Welke landen doet hij allemaal aan?
En wat organiseert hij dan daar?
En hoe vaak komt hij in Nederland?
En waar?
En wie kan er meedoen?
Sri vertelt het je hieronder allemaal:

Data en Locaties 2024 Nederland

Ergens in het najaar van 2024 komt Sri opnieuw naar Europa. Die data zijn nog niet bekend.

Header Sri

Wat is het Maîtri Mêtta Project?

Het Maîtri Mêtta Project is de prachtige accomodatie waar Sri Annatta woont en werkt, waar je terecht kunt voor Meditatie, Yoga, Gezondheid en vooral Stilte... Verblijf in een van de 6 huisjes op de prachtige groene heuvel van het project in Chiang Mai / Thailand.
Het Maîtri Mêtta Project is dé plek voor Rust, Meditatie, Gezondheid, Inspiratie, Thais koken, Teachings, Coaching, Zelfstudie en meer.....

Wat is het Maitri Metta Project?

Sri vertelt je het hier vol enthousiasme!

Rondleiding over het prachtige terrein van Maitri Metta

Bekijk hier het filmpje met een prachtige rondleiding over het project! En weet je? In het echt is het nog veel mooier!

Een "Whole-istische" benadering van het leven

Sri vertelt je hier alles over zijn visie op gezondheid. Hij noemt het dat je "heel" moet worden, "Whole"in het engels...

Spirituele Rondreis Thailand met Sri Annatta

November 2024

FotoG

13-daagse rondreis/retraite Noord-Thailand

Voor 2024 staat er een Spirituele Retraite/ Reis naar Noord Thailand gepland. GENIETEN!  De bedoeling is om 12 November aan te vangen.
Dan is het niet meer zo warm en het is net na het regenseizoen, dus alles mooi groen en fris. 
 
Wat doen we op zo'n spirituele rondreis/ retraite?
We oefenen op Maîtri Mêtta en gebruiken dit als thuisbasis. Ieder heeft een eigen kamer (of je deelt met je geliefde of vriendin, op verzoek). Onnodig te zeggen dat het er fantastisch stil is en je één kunt zijn met de natuur. Verder bezoeken we interessante abten en andere spirituele figuren in andere tempels
en kloosters, waar je (met hulp van Sri) daadwerkelijke gesprekken kunt voeren en vragen kunt stellen. Ook neemt Sri je mee naar bijzondere spirituele krachtplekken en prachtige natuur (watervallen, meertjes en jungle). Vooral veel wat echt niet op Google of in de reisboeken staat!
Waarschijnlijk is er dit keer ook weer een (niet al te zware) jungle wandeling met Sri. Gewoon schoenen met een beetje profiel zijn daar prima voor.
 
Balans tussen Genieten en Meditatief bezig zijn
Er is altijd een balans tussen genieten en meditatief bezig zijn. Ga ervan uit dat er veel diepgang en inzichten komen. Het wordt geen grote groep, zodat Sri een ieder voldoende aandacht kan geven.
 
Wat kost deze retraite?
De kosten zijn €1200,- dat is inclusief: begeleiding voor 12 dagen, vervoer, accommodatie, ochtend en middag maaltijd (omdat Sri s' avonds niet eet kun je er voor kiezen om ook Intermitted Fasting te doen, of lekker uit eten gaan op eigen kosten, waar Sri je dan naar toe rijd), transport van en naar alle plaatsen en entreegelden voor parken en nationale parken en 1 keer massage.
 
Er moet altijd veel geregeld worden met abten, tempels, afspraken en toegang alsmede op het Maîtri Mêtta project dus meld je snel aan. Betaling hoeft pas in Augustus. Je kunt na de retraite natuurlijk ook langer op het tropische project blijven, dat is dan maar €35,- per nacht.
 

Voel je WELKOM!

Ook kan Sri je helpen met adviezen voor andere plekken in Thailand, voor bijvoorbeeld een afrondende schone, rustige strandvakantie. Blijf je korter
dan 30 dagen? Dan heb je geen visum nodig. Er is zelfs een nieuwe regel in behandeling om dit tot 60 dagen te verlengen.
 Plan wel even in dat Sri meestal NA de retraite/ reis nog 3 of 4 dagen leuke dingen met je doet, dus dat je die niet mist als je dat wilt...! Dit is op donatie basis.  🪷
 
Als je denkt mee te gaan laat dan gauw weten want er zijn al wat geïnteresseerden en mail dan naar: sriannatta@gmail.com
 
 
het zentrum in thailand

Het Zentrum in Thailand

Een van de mini-lodges op het project is volledig gesponsord door Het ZENtrum.

De bedoeling is om vanaf volgend jaar vanuit Het ZENtrum Yoga en Meditatie Retraites te organiseren bij Sri Annatta op het project! Maar het is ook mogelijk om individueel er heen te gaan en te logeren in het huisje genaamd "Het ZENtrum"!

Op het project vind je ook een meditatie grot, een meditatie tempel, een natuurlijke zwemvijver en een prachtige grote botanische tuin met meditatie wandelpaden en er staat nog veel meer op de planning, zoals een gezamenlijke keuken en de aanleg van een waterput!

In het filmpje hieronder vertelt Sri over de aan te leggen waterput en wat daar nog voor nodig is...

Sri Annatta heeft een eigen YouTube kanaal

Sri Annatta post regelmatig meditaties en levenswijsheden vanuit zijn levensvisie op zijn You Tube -kanaal. Als je hem wilt volgen en geen update wilt missen, abonneer je dan op zijn kanaal.

Je vindt hem hier!

Over de Kracht van Donaties, Karma en Goede verdiensten doen

Over Karma en Goede verdiensten doen, over de kracht van het geven van Donaties en wat dat uiteindelijk ook voor jou kan betekenen. In bovenstaand filmpje legt Sri je dat heel duidelijk uit.

Bijdragen aan het Maîtri Mêtta Project?

Voel jij je betrokken bij het werk van Sri Annatta en wil je een bijdrage leveren?

Klik dan op onderstaande knop voor de mogelijkheden.

bouw

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de voortgang van het Maitri Metta Project en alle nieuw te bouwen projecten, zoals de waterput en de gezamenlijke keuken?

Of wil je weten wanneer Sri weer naar Nederland komt en waar je hem kun bezoeken?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Sri Annatta!

Dat kan door een email te sturen naar sriannatta@gmail.com en dan zal hij je toevoegen aan zijn lijst.

 

Wil je contact opnemen?

Dat kan via onze contactgegevens hieronder.