IMG_6331

Workshops, Cursussen en Lezingen

Workshop Klassiek Hatha Yoga

"The Ultimate Sequence!"

Zondagmiddag 26 september van 13.30- 16.30 uur  

€30,-

In deze workshop neemt Renate je mee in een traditionele Indiase Klassiek Hatha Yoga les, gebaseerd op de 12 basis Asana’s van Swami Sivananda. Deze serie heb ik tijdens mijn opleiding in India geleerd. Hierin starten we met een fysiek reinigingsritueel, gaan we specifieke ademhalings- en concentratieoefeningen doen, beoefenen we een eeuwenoude serie asanas (van officieel 90 minuten) die de chakras volgen van boven naar beneden en eindigen we met een unieke Nidra- eindontspanning. We gaan deze Asana-serie goed oefenen, inclusief uitleg over de benefits van elke pose. Als het lukt zullen we dan daarna de hele serie non-stop achter elkaar doen.
Een hele inspirerende workshop, waarin je veel meer achtergrond informatie krijgt dan je gewend bent in je lessen.
(Enige ervaring met Hatha yoga is aan te bevelen!)

Tussendoor en naderhand is er een lekker hapje en een drankje en is er (zoals altijd op Het ZENtrum) de mogelijkheid om gezellig bij te praten en de ervaringen te delen.

 

Workshops

10-weekse cursus Slim & Shape Yoga!

Start woensdag 6 oktober 9.00 – 10.15 uur
Docente: Marleen Bakhuis

Wil jij een complete verandering creëren?

Lekkerder in je lijf én in je hoofd zitten?

Ben je bereid om 10 weken aan jezelf te werken?

Doe dan mee!

Slim en shape 10 weken

De Slim & Shape lessen hebben een vaste opbouw en een aantal terugkerende onderwerpen:

 • Diepe Buikademhalingen
 • Slow Flow
 • Achteroverbuigingen
 • Diepe Twists
 • Buikbalmassages
 • Affirmaties

We focussen ons tijdens de lessen op de diepe buikademhaling die ons helpt te ontstressen en vet te verbranden.

Tijdens de Slow Flow komen verschillende elementen samen. De houdingen worden gekoppeld aan de diepe buikademhaling en zijn zo uitgekozen dat ze het afvalproces en de detox stimuleren, de hormoonhuishouding balanceren, de spijsvertering ondersteunen en de spieren versterken en soepel houden. Maar de slow flow geeft je ook inzichten in hoe jij op bepaalde situaties/houdingen reageert en hoe belangrijk jouw ademhaling daarbij is.

De achteroverbuigingen hebben legio voordelen. De belangrijkste zijn: ze geven energie en kracht en werken verjongend, ondersteunen ons spijsverteringsstelsel, zijn stressverlagend en zorgen voor een betere gemoedstoestand, geven letterlijk en figuurlijk ruimte en lucht voor longen en hart, regulieren je bloedsuikerspiegel waardoor afvallen makkelijker gaat.

Om je lichaam te helpen bij het stap voor stap ontgiften en stimuleren van je spijsvertering, doen we diepe twists, reinigende ademhalingsoefeningen en de Slim and Shape Yoga® buikbalmassage.

Elke les krijg je een affirmatie mee waardoor je leert gezondere en meer liefdevolle keuzes te maken voor jouw lichaam en geest. Deze affirmatie gebruiken we gedurende de les, zodat we deze ook echt eigen maken.

Natuurlijk doen we ook oefeningen die je spieren sterker maken en je lichaam in shape brengen. En aan het einde van de les word je getrakteerd op een heerlijke eindontspanning waarin we alles mogen loslaten en nogmaals de affirmatie tot ons nemen.

Na de les krijg je voedingstips en een opdracht mee waarmee je leert gezondere keuzes te maken voor lichaam en geest.

Oogstfeest- header

Uitnodiging voor het Oogstfeest!

Zondagmiddag 10 oktober tussen 14 en 17 uur

Je bent van harte welkom om op Het ZENtrum het leven en de overvloed van Moeder Aarde vieren! Iedereen is welkom!

We gaan dit doen in "Potluck-style"! Dat betekent dat iedereen wat lekkers te eten en/of te drinken meeneemt. Uiteraard liefst zelfgemaakt van je eigen oogst of dat wat je graag wilt delen met anderen.

Het Oogstfeest is een feest van overvloed, van het vieren van de binnengehaalde Oogst, van het danken van Moeder Aarde van deze giften en van het delen van deze creaties met anderen!
Het wordt een middag vol liefde, plezier en samenzijn.

Voel je van harte welkom!
(Als je erbij wilt zijn, meld je dan even aan in de online agenda.)

 

Lezing Sri Annatta

"Wat betekent Dharma en wat kun je ermee?"

Zondagmiddag 24 oktober van 14.00 - 15.30 uur  
€5,-

Via een Live verbinding rechtstreeks uit Thailand wil Sri Annatta ons weer inspireren: “Ik zou het graag hebben over wat Dhamma of Dharma nu eigenlijk echt betekent en hoe je dit kunt implementeren in je bestaan en er gelukkiger van wordt." Aldus Sri.

Deze lezing en deze uitzending maakt Sri speciaal voor Het ZENtrum!
En kun je ook vanuit huis volgen als je er niet Live bij kunt zijn!

Sri Annatta 24 okt

Wat kun je verwachten?

Het wordt een mooie interactieve middag op Het ZENtrum waarin we een Live Zoom-verbinding hebben met Sri vanuit zijn mooie Project in Chiang Mai, Thailand. Tijdens deze lezing zal Sri ons weer inspireren met zijn prachtige levenswijsheden vanuit het Boeddhisme. We kunnen hem ook vragen stellen, er wordt samen gemediteerd en ik vermoed dat Sri ook weer een paar mooie Mantra’s zal zingen...
De lezing kost slechts €5,- en deze is ook vanuit huis te volgen. Als je er niet live bij kunt zijn, ontvang je een email met een link naar de Live-verbinding.  
Maar daarnaast de vraag of je Sri naderhand wilt steunen door hem een Tikkie met jouw donatie te sturen, zodat hij zijn mooie Meditatie Project in Chiang Mai verder vorm kan geven. Tijdens deze middag zal Sri je daar meer over vertellen.

We kunnen maximaal 20 mensen ontvangen op Het ZENtrum tijdens deze lezing maar als je online thuis Live mee wilt genieten dan kan dat dus ook!
Op Het ZENtrum is er een hapje en een drankje, is er de mogelijkheid om Sri vragen te stellen en kunnen we naderhand napraten over de inzichten die we hebben mogen ontvangen.

Voel je welkom, ook namens Sri!

Docentenbijscholing Yoga Nidra en Shavasana

Zaterdag 6 november 10.00 – 17.00 uur
Docente: Diana Aben

Wil jij leren hoe je een goede Yoga Nidra les kunt geven?

Wil je leren hoe je het beste een script hiervoor schrijft?

Wil je leren hoe je de mensen het beste de Shavasana kunt laten ervaren?

Doe dan mee!

Docentenbijscholing

 

 

Dit wordt een hele interessante en ontspannende bijscholing voor docenten gegeven door Diana Aben.

Tijdens deze dag leer je meer over de Yoga Nidra vanuit de Himalaya-traditie en gaan we dieper in op deze vorm. En je leert hoe je het meeste uit de eindontspanning in Shavasana kunt halen voor je cursisten aan het einde van de les. Deze dag is inclusief theoretische hand-out, thee en lichte vegan lunch.

Jouw investering voor deze leerzame & Inspirerende dag is: €110,- incl. btw en een lichte heerlijke Vegan lunch. We hebben slechts plek voor 12 docenten.

 

Wat mag je verwachten?

 • Veel Praktische Tips over o.a. het script
 • Echt relaxed liggen
 • Stemgebruik
 • Opbouw & didactiek
 • Handige hand-out om mee te nemen en thuis nog eens door te nemen
 • Uitgebreid aandacht voor Shavasana: Wat is het echt en hoe begeleid je je cursisten om zo ontspannen mogelijk te liggen.

  Verder gaan we de verdieping in op de verschillende lagen van bewustZIJN , koshas en non dualisme.

  Er is veel interactie; veel ruimte voor vragen, uitwisseling en tips & tricks.

  En je krijgt uiteraard je eigen Ontspanning: je gaat maar liefst 3 sessies zelf ervaren, hoe fijn is dat :-)!

  Naderhand ontvang je in je mailbox 2 audio opnames en nog meer informatie over deze zeer bijzondere vorm van Yoga.

Wijnproeverij van Italiaanse wijnen

Door: "De Wijnvriendinnen"

Zaterdag 6 november van 17.00 - 19.30 uur
€22,-

Unieke Italiaanse wijnen uit een klein familiebedrijf waar alle druiven nog met de hand geplukt worden. Rielle en haar “Wijnvriendinnen” hebben een paar jaar geleden tijdens een reis door Italië deze wijnen en deze familie ontdekt… en ze zijn om! Eerlijke, puur natuur en liefdevol gemaakte wijn is de lekkerste zeggen ze.
Inmiddels importeren ze op kleine schaal deze wijn naar Nederland en geven ze gezellige Wijnproeverijen met bijbehorende hapjes erbij.

En... omdat Rielle al jaren vaste klant is van Het ZENtrum en we staan voor pure natuurlijke producten en ook genieten van het leven, bieden we deze mooie Wijnproeverij aan! Waarbij je 7 verschillende wijnen proeft vergezeld met bijbehorende hapjes.

Met uiteraard naderhand de mogelijkheid om deze wijnen te bestellen zodat je tijdens de gezellige decembermaand iets moois, puurs en eerlijks in te schenken hebt! 

Wijnproeverijpng

Workshop Breathitation

Om het oude los te ademen: Bevrijding!

Zondagmiddag 28 november van 13.30- 15.30 uur  

€55,-

Wat zou je willen loslaten, achter je laten en niet meer bij je dragen...? In welke nieuwe vibratie zou je willen leven? Welke intenties kun je hiervoor zetten?
Ademcoach Glenn Salvesen neemt je deze middag mee op een ademreis die helpt om je lichaam & geest te helen en te reinigen, waarin de focus ligt op het uitademen, op het loslaten...

Breathitation (1)

Wat kun je verwachten?

Docent: Glenn Salvesen

Ademcoach Glenn Salvesen neemt je deze middag mee op een ademreis die helpt om je lichaam, geest en ziel te helen en te reinigen, waarin de focus ligt op het uitademen, op het loslaten... Een hele bevrijdende middag waarin jouw adem en jouw beleving centraal staat. Zodat je helemaal schoon en klaar bent voor het nieuwe seizoen zo na de zomervakantie!
Hij maakt daarbij gebruik van prachtige muziek, zang en authentieke muziek instrumenten. Het resultaat? Bevrijding!!

Een heel bijzondere middag die we afsluiten met een hapje en een drankje.

Yoga en Olie

Workshop Yoga en Olie

Het thema voor deze maand is : “Ontvangen”

Zondagmiddag 12 december van 14.00 - 16.00 uur 
Kosten: €30,- incl. 2 kleine flesjes olie

In december ben je vaak bezig met GEVEN.
Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw, allemaal feesten waarbij je vaak de neiging hebt om alleen maar klaar te staan om te geven. Te organiseren. Je energie weg te geven daardoor...

Maar hoe zit het met het Ontvangen in deze maand voor jou?
Gewoon, zonder terug te willen geven, puur ontvangen.
Even opladen.
Een heerlijk moment voor jezelf.

Gun jezelf dit cadeau. Juist nu in december! Zodat je daarna weer met meer energie en inspiratie kan geven, juist in deze feestmaand!

Daar is deze workshop Yoga & Olie voor bedoeld. Een zachte les, waarbij “ontvangen” voorop staat. Gebruik makend van essentiële oliën, die per pose je helpen om dieper in het “ontvangen” te komen.
Naderhand ontvang je 2 kleine flesjes etherische olie, die je zelf thuis kunt gebruiken om jezelf en je geliefden te helpen “Ontvangen.”

En uiteraard sluiten we af met een lekker hapje en een drankje! 

Wil je contact opnemen?

Dat kan via onze contactgegevens hieronder.