IMG_6331

Workshops, Cursussen en Lezingen

Hormoon Yoga

Workshop Hormoonyoga

Docente: Marleen Bakhuis

Zondagmiddag 11 oktober van 13.30 – 16.00 uur
Kosten: €25,-

PMS, overgangsklachten, een traag/snel werkende schildklier, pijnlijke en/of zware menstruatie, stemmingswisselingen? Het zijn allemaal tekenen dat je hormoonbalans verstoord is. Tijdens deze workshop vertel ik je wat de grootste oorzaken daarvan zijn en welke voeding kan helpen om je hormonen weer in balans te brengen. Daarna gaan we aan de slag met de serie Hormoon Yoga van Dinah Rodrigues. De oefeningen uit deze serie stimuleren de hormoonproducerende klieren en kalmeren het zenuwstelsel. Hormoon Yoga (re-)activeert je hormonen, vergroot je vruchtbaarheid, vermindert menstruatie- en overgangsklachten en geeft je kracht en vitaliteit. Na de workshop krijg je een hand-out mee met de informatie en de serie Hormoon Yoga, zodat je hier thuis verder mee aan de slag kunt.
 

Van Oud naar Nieuw met Breathitation

Zondagmiddag 27 december 13.30- 16.30 uur 

€55,-

Wat wil jij loslaten, achter je laten en uitblazen? Welke nieuwe intenties zet jij voor het nieuwe jaar?

Tijdens deze bijzondere Oud & Nieuw Breathitation neemt ademcoach Glenn Salvesen je deze middag mee op een ademreis die helpt om je lichaam, geest en ziel te helen en te reinigen, waarin de focus ligt op het uitademen, op het loslaten... Een hele bevrijdende middag waarin jouw ademhaling en jouw beleving centraal staat.
Hij maakt daarbij gebruik van prachtige muziek, zang en authentieke muziek instrumenten. Het resultaat? Bevrijding!!
En dus ruimte om prachtige nieuwe intenties te plaatsen daar waar eerst je ballast zat!

Het reinigt en bevrijd je van alle ballast die je jaren lang, soms levens lang met je mee hebt gedragen.
Het is een geleide meditatie waarin je meegenomen wordt door de muziek speciaal gekozen voor deze reis. Het zorgt er voor dat je blokkades en angsten opgeheven worden. Hierdoor ga je rust in je lichaam ervaren, een rust die je misschien nog niet eerder hebt ervaren. Stilte in je hoofd, geen malende gedachtes maar gewoon zijn met jezelf!

Door diep en volledig te ademen maak je je systeem wakker. Tot in het diepst van je cellen wordt je wakker gemaakt om jezelf van binnen volledig te reinigen op zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Bij Breathitation wordt gebruik gemaakt van een diepe uitademing, dieper dan je gewend bent om op deze manier met je adem bij je levensenergie te komen. Als we de basis gelegd hebben en alle oude lucht is je lichaam uit dan gaan we het lichaam vullen met nieuwe schone lucht, er komt meer zuurstof in je lijf, het lichaam wordt wakker dit geeft je een prachtige ervaring die je voor de rest van je leven mee neemt. In plaats van te denken over het leven ga je het leven nu ten volste ervaren.
Een prachtig cadeau aan jezelf om het jaar 2020 af te sluiten en 2021 mee te starten.

Van OUd naar Nieuw Breathitation

Introductiedag Restorative Yoga

Deze introductiedag is bedoeld voor yogadocenten ( of andere professionals die zich bezig houden met mensen) die zich willen verdiepen in deze mooie vorm van herstel-yoga. Het is vooral een ervaringsgerichte dag, zodat je als het ware vanuit je hoofd in je lichaam kunt zakken; het gaan bewonen van je lichaam met zorgzame, liefdevolle aandacht. Inclusief theorie (met een hand-out ), zodat je voornamelijk in je eigen voelende sfeer kunt blijven. Je ervaring is immers je kennis….

Restorative Yoga 2

Restorative (herstellende) Yoga  is  een yoga vorm  die  geen inspanning vraagt.

Je  lichaam wordt  in  liggende poses  ondersteund  door kussens  en  dekens, hierdoor  word   je uitgenodigd om spierspanning  los   te laten  en  diep te  ontspannen. De hele les is gericht op het ontspannen van het lichaam en het verstillen van de geest.
De ondersteuning  van de kussens en dekens  zorgen ervoor  dat er  een makkelijke overgave aan ‘niets doen’ kan ontstaan, zodat in die rust het parasympatische zenuwstelsel wordt geactiveerd.
Restorative  yoga herstelt  je lichaam van de effecten van dagelijkse en chronische  stress. Deze  yoga vorm is  dan ook  met name geschikt  bij stress gerelateerde   klachten, en draagt bij  aan herstel van  een blessure of  ziekte.

Over de docente
Diana van der Gaast is sinds 1994 yogadocent en o.a. opgeleid in Raja Yoga, Poweryoga, Yoga voor ouderen, Kashmiryoga en Restorative Yoga. Daarnaast is zij ook mindfulnesstrainer.
De laatste jaren kenmerken haar lessen zich steeds meer door een zacht en meditatief karakter. Sinds 2012 is zij zich gaan specialiseren in Restorative Yoga, waarin mindfulness een belangrijk onderdeel is. Diana geeft les in verschillende yogastijlen, organiseert (stilte)retraites en workshops, en geeft meerdere keren per jaar een opleiding (specialisatie) Restorative Yoga voor yogadocenten. Momenteel is zij een online Restorative Yoga programma aan het ontwikkelen. Voor meer informatie zie haar website: www.yogaflow.nl

Inhoud van deze dag:

 • 2 lessen Restorative Yoga
 • Theorie over oa "Relaxation Response"
 • Handout om alles na te lezen
 • Lichte lunch en onbeperkt thee
 • Mogelijkheid om vragen te stellen en dieper op de stof in te gaan
 • Inspiratie om deze vorm van yoga zelf toe te passsen

Wil je ook ervaren wat Restorative Yoga voor jou en je klanten  kan betekenen?
Schrijf je dan in voor deze Introductiedag.

Wil je contact opnemen?

Dat kan via onze contactgegevens hieronder. 

 • Bezoekadres

  Albardastraat 16
  7611 BD in Aadorp

 • Telefoon

  Renate 06-12182866