IMG_6331

Workshops, Cursussen en Lezingen

Soundhealing 26 mei

XL Soundhealing

***VOL***

Door: Catia Mandala
26 mei van 14.00 - 15.45 uur
€30,-

Een heerlijke nét iets langere Soundhealing les met nét wat meer voorbereidende informatie over Affirmaties, die je helpen om tijdens de XL les deze dieper te verankeren. Uiteraard vooraf en naderhand thee en wat lekkers!

We starten om 14.00 uur met uitleg over Affirmaties en dan ga je je eigen Affirmatie formuleren. Daarna zorg je dat je lekker comfortabel ligt en dan ontvang je een heerlijk klankconcert van zo'n 45-50 minuten. (Langer dan dit is niet meer ontspannen voor het lichaam). Naderhand is er de mogelijkheid om na te praten over je ervaringen en vragen te stellen aan Catia onder het genot van een kopje thee en wat lekkers.

Geef jezelf dit heerlijke cadeau met een vleugje Braziliaanse magie  op zondagmiddag 26 mei!

Back Mitra

Workshop BackMitra

Gegeven door: Guy Hamaekers
9 juni van 13.30 - 16.00 uur
€49,-

Guy Hamaekers

Guy is een innovatieve denker en ondernemer in de wereld van yoga en gezonde beweging. Hij is de oprichter en mede-eigenaar van BackToolz, een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van hulpmiddelen voor yoga en lichaamsgerichte therapie. Een van zijn meest succesvolle producten is de BackMitra®, een uniek hulpmiddel dat is ontworpen om de wervelkolom te ondersteunen en op die manier een gezondere lichaamshouding en beter functioneren van het bewegingsapparaat te bewerkstelligen. In therapiesessies wordt de BackMitra® ingezet om aandoeningen zoals hernia, RSI (muisarm), carpaal tunnel syndroom, bevroren schouder, rotatorenmanchet-letsel en de zogenaamde ‘tekst-nek’ of ‘apple-nek’ te verbeteren.

De Workshop

Aldus Guy:
"Naar mate we ouder worden voelen we vaak meer en meer de beperkingen die ons lichaam ons oplegt, we voelen hier en daar een ongemak, we krijgen kwaaltjes, ons lichaam wordt minder beweeglijk en we worden eerder moe. Ik ben er echter van overtuigd dat we allemaal de mogelijkheid in ons hebben om ons beter te voelen. Door op de juiste manier en met regelmaat met ons lichaam te werken kunnen we het gevoel van zwaarte en ongemak omzetten in een gevoel van lichtheid en energie.

Het energieniveau van ons lichaam wordt voor een groot deel bepaald door de conditie waarin de wervelkolom zich bevindt.

In deze workshop werken we niet alleen aan de beweeglijkheid, de soepelheid daarvan, maar ook aan het verbeteren van de lichaamshouding. Een verkeerde lichaamshouding is namelijk vaak de onderliggende oorzaak van problemen in rug, nek of schouders en blokkeert het vrij stromen van energie in ons lichaam.

Het verbeteren van de lichaamshouding betekent het herstellen van de natuurlijke krommingen van de wervelkolom. Door ons zittend bestaan, of door langdurig zwaar werk te verrichten in een verkeerde houding, verdwijnt vaak de natuurlijke holling van de onderrug en wordt juist de bolling van de bovenrug overdreven en komt het hoofd naar voren.

Om dit proces om te keren gaan we werken met de BackMitra, waarmee we directe druk uitoefenen op de wervelkolom. Door dit met regelmaat te doen kunnen we de houdingsstructuur ervan verbeteren, ongeacht onze leeftijd of lichamelijke gesteldheid.

Graag wil ik jou uitnodigen om samen met mij aan de gezondheid van jouw rug te werken op 9 juni op Het ZENtrum in Aadorp!

Met vriendelijke groet,
Guy "

Als je mee wilt doen, klik dan op de link hieronder. Inschrijving en betaling gaan via Guy.
Zonnewende

Zonnewende workshop met Restorative Yoga, Wandelmeditatie en Klankhealing

Door: Robert Reekers en Renate Steinfort
23 juni van 14.30 - 16.30 uur
€35,-

 
Op 21 juni is het Zonnewende, oftewel de langste dag en de kortste nacht én de start van de zomer! Om dit te vieren geven Robert en Renate op zondagmiddag 23 juni een heerlijke workshop Restorative Yoga, Chakra- of WandelMeditatie en een Klankhealing.
 
Het belooft een heerlijke middag te worden, waarbij we als het mooi weer is buiten in de ZENtuin een WandelMeditatie doen en wanneer het regent binnen een Chakra meditatie doen.
Daarna starten we met het heerlijk ontspannen in fijne Restorative poses, waarbij Robert ons nog dieper laat wegzinken in de poses door de klanken van zijn prachtige instrumenten.
Hij zal gebruik maken van de Hangdrum, verschillende Tibetaanse en Kristallen Klankschalen en nog veel meer prachtige instrumenten!
Na afloop is er uiteraard een kopje thee en wat lekkers, zodat we rustig bij kunnen komen en nog even na kunnen genieten.

Try Out Workshop "Hart(!) Werken"

 

Door: Hans Lantink van Coachingspraktijk Fiore

30 juni van 14.00 - 16.00 uur
Op basis van een Vrije Gift.

Workshop hart! werken
 
De lente is er, tijd om te groeien en te bloeien. Daar staat Fiore voor (www. fiore-coaching.nl).

In deze workshop neem ik je mee langs de verschillende intelligenties die in ons lijf zitten. Het hoofd brein (dat ken je wel), het hart (dat klopt....toch?) en je buik brein. We gaan vertragen en verstillen zodat we goed kunnen luisteren naar wat onze breinen ons vertellen. Tijdens deze workshop werken we in het hier en nu, met wat er is en wat zich aandient. Immers, waar het hart vol van is......

In verschillende meditaties en oefeningen neem ik je mee op reis langs jouw breinen en de intelligentie die daar zit. Samen worden wij ons bewust van alles wat zich (onbewust) in onze breinen afspeelt. 
 
Je ontdekt hoe jij communiceert met jouw hoofd, hart en buik en gaat de impact daarvan ervaren. Middels evenredige ademhaling gaan we hoofd, hart en buik uitlijnen en ga je balans ervaren. En wat er dan ontstaat? Kom dat maar lekker voelen!
 
Klaar om echt hart werk te doen? Namens Fiore heet ik je van harte welkom op het heerlijke ZENtrum. Ik begeleid en ondersteun je graag op deze bijzondere lichaamsreis.
 
Na afloop is er uiteraard een kopje thee en wat lekkers, zodat we rustig bij kunnen komen en nog even na kunnen genieten en reisverhalen kunnen delen.
Dit is de eerste keer dat ik deze workshop geef, daarom is het een Try Out workshop op basis van een vrije gift.
Nadien zou ik graag jullie ervaren en feedback willen ontvangen om deze workshops in het vervolg vaker te kunnen geven.
 
Tot 30 juni, Hans Lantink.
 
Dagretraite 20 okt

DagRetraite met Sri Annatta

Zondag 20 oktober
Van 10.00 - 18.00 uur, incl lunch en licht diner.
Reserveringskosten: €25,-
 
Dit wordt een hele bijzondere dag, want het thema is:
"Meditatie, klank, Mantra's, ademtechnieken en inzichten”.
 
Door middel van een aantal technieken leert Sri je dat verandering en transformatie haast automatisch het gevolg is van een juiste Meditatie beoefening. Beginnend bij 10 minuten 's ochtends en 's avonds kan het je hele leven positief veranderen! Ben JIJ ook klaar voor verandering en nieuwe inzichten in je ZELF?
Een mooie dag als cadeau voor jezelf, inclusief thee, lunch en licht diner!
 
Sri Annatta is een internationaal gerespecteerd Boeddhistisch Leraar en onderwijst jaarlijks vele monniken in de leer van de Boeddha. Een volledige dag met Sri in een klein groepje geeft je heel veel wijsheden, persoonlijke inzichten en verdieping. Een unieke kans!
 
Voel je welkom op zondag 20 oktober op Het ZENtrum in Aadorp!
Ook als je niet bekend met met mediteren, maar je hier wel sterk toe aangetrokken voelt, ben je meer dan welkom om deel te nemen.
Het wordt een  mooie dag als cadeau voor jezelf, inclusief thee, lunch en licht diner.
Reserveringskosten en vergoeding eten/drinken zijn €25,- en de kosten van de Dagretraite zelf is op donatie-basis rechtstreeks aan Sri op de dag zelf, wat geheel ten goede komt aan Sri zijn Maîtri Mêtta Project Project in Chiang Mai, Thailand. (Waar ik dus in november geweest ben)
 
Sri Annatta is een internationaal gerespecteerd Boeddhistisch Leraar, en onderwijst jaarlijks vele 100-den monniken in Azië in de leer van de Boeddha. Sri spreekt Nederlands, maar ook vloeiend Engels, Duits en Thais; en leest ook Pali en Sanskriet, waardoor hij alle heilige teksten vanuit de basis kan lezen en op juistheid kan vertalen.
Een volledige dag met Sri in een klein groepje geeft je heel veel wijsheden, persoonlijke inzichten en verdieping. Een unieke kans!
Wil je meer weten over wie Sri Annatta is? Klik dan HIER.
 
Meditatieavond

Meditatie Avond met Sri Annatta

Zaterdag 19 oktober
Van 19.00 - 21.00 uur
Reserveringskosten: €2,50
Avond zelf op basis van Donatie aan Sri.
 
Mocht je niet de kans hebben om een hele dag aanwezig te zijn, dan heb je op zaterdagavond 19 oktober de kans om een avondmeditatie en -lezing met Sri Annatta mee te maken. Ook als je geen ervaring hebt met Mediteren, word je uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.
 

Wil je contact opnemen?

Dat kan via onze contactgegevens hieronder.