IMG_6331

Workshops, Cursussen en Lezingen

Sri Dagretraite

Dag Retraite met Sri Annatta

21 augustus van 10.00 - 18.00 uur

Op reële donatiebasis, inschrijfkosten: €20,- incl. thee, lunch en diner

Een hele dag samen genieten ZEN en ZIJN op Het ZENtrum met Sri Annatta. Stilte, Meditatie, Mantra's, Inzichten, Wijze lessen, Genieten, Rusten onder de Lindeboom in het gras  en lekker eten en drinken. Een dankbaar cadeau aan jezelf!

Sri Annatta is eindelijk sinds 2 jaar weer in Europa en bezoekt ook Nederland om mensen te onderwijzen en inspireren vanuit Boeddhistisch perspectief.  Op 21 augustus komt Sri naar Het ZENtrum om deze unieke Dag Retraite aan ons te geven.  Dit is een unieke gelegenheid om kennis te maken met Sri zijn "down-to-earth" manier om de levenslessen door te geven voor een leven vol "Liefdevolle Vriendelijkheid: Maitri Metta". 
 
Deelname is na inschrijving op basis van een gepaste donatie in een gesloten enveloppe te overhandigen aan Sri op de dag zelf. (Onderzoek zelf even wat de gemiddelde prijs is voor een dagretraite en doneer overeenkomstig)
Dit gaat geheel naar zijn Maîtri Mêtta Project in Thailand!

Deze dag is Inclusief een gezonde lunch en licht diner gemaakt door Renate. 
Als je aansluitend bij de avond lezing van Sri wilt zijn, geef je dan apart op.

Sri Lezing

Lezing: "De zin van meditatie in deze veranderende wereld"

Door: Sri Annatta
Zondagavond 21 augustus  van 19.00 - 21.00 uur 
Op donatiebasis, reserveringskosten: €5,-

Sri Annatta is eindelijk sinds 2 jaar weer in Europa en bezoekt ook Nederland om mensen te onderwijzen en inspireren vanuit Boeddhistisch perspectief.
Op 21 augustus komt Sri naar Het ZENtrum om een lezing te geven voor ons met als onderwerp:

"De zin van meditatie in deze veranderende wereld..."

 

Dit is een unieke gelegenheid om kennis te maken met Sri zijn "down-to-earth" manier om de levenslessen door te geven voor een leven vol "Liefdevolle Vriendelijkheid: Maitri Metta". Maar hoe blijf je nu altijd liefdevol en vriendelijk? En hoe helpt Meditatie en chanten van Mantra's hierbij? En hoe kun je dit inzetten in deze veranderende wereld op dit moment? Deze avond staat in het teken van inspiratie, meditatie, mantra's, vragen stellen en... ontvangen! Een unieke kans om Sri live te ontmoeten !
Deelname is na inschrijving op basis van een gepaste donatie in een gesloten enveloppe te overhandigen aan Sri op de avond zelf. Dit gaat geheel naar zijn Maîtri Mêtta Project in Thailand!


Meld je hier aan voor deze lezing, want we hebben beperkt plek:
Dagretraite 3 sept

"De reis naar binnen met Yogadanza"

Door Ria Suyderhoud

3 september  10.00 - 16.00 uur
Kosten: €97,- incl. lunch, thee, Ria haar boek en vlinderkaartjes

“De reis naar binnen” word een heerlijke Dagretraite en bijscholing in 1!

Deze dag is geacrediteerd door de VYN en wordt gegeven door Ria Suyderhoud. Zij is al meer dan 30 jaar yoga docente en heeft zich met Yogadanza gespecialiseerd in het integreren van yoga, dans en adem, waarbij verbinden met jezelf en jouw eigen persoonlijke levensreis centraal staat. Je wordt uitgenodigd om je (weer) te verbinden met dat stuk wat we soms vergeten te beLeven:  Het Vuur, het Speelse, de Dans, de Passie, Helemaal Jezelf mogen Zijn en je Uitleven. Ria is liefdevol, energiek, vol passie en de expert op het gebied van Yoga, Dans en Adem.

Ria: "Het leven is een feestje, jouw eigen ontdekkingsreis naar wie je werkelijk bent. Dat maakt het leven zo bijzonder. Ieder mens is uniek en op haar eigen unieke reis om zich te ontwikkelen, te groeien en zich te bevrijden.Het motiveert mij steeds weer om mensen te begeleiden op dit pad, met mijn workshops, yogadanza opleiding en de retreats die ik mag geven. "

Kom Thuis in jouw Leven dans jouw dans!

 

De inloop is vanaf 9.45 uur op Het ZENtrum, Albardastraat 16 in Aadorp. Je kunt gratis parkeren. We beginnen om 10uur en sluiten om 16u af.  Na deze inspirerende dag kun je het geleerde integreren in je lessen of werk. Deze dag is voor iedereen toegankelijk, ook als je geen yogadocent bent. 

Een cadeautje aan jezelf!

Chakra meditatie okt

Chakra-Meditatie met Kristallen Klankschalen

Door Robert Reekers en Renate Steinfort

30 oktober 14.00 - 16.00 uur
Kosten: €30,- incl. gezond home-made hapje en drankje

Op 30 oktober, de wintertijd is dan net ingegaan, geven Robert en Renate een prachtige meditatie die een reis langs de Chakra’s maakt, vergezeld van de pure klanken van de Kristallen Klankschalen.
Renate zal je door middel van een traditionele Indiase Chakra-meditatie, waarbij er gebruik gemaakt wordt van klanken die we met elkaar chanten, een reis laten maken door alle Chakra’s. Voordat de meditatie start zullen Robert en Renate je uitleg geven over wat Chakra’s eigenlijk zijn en waarom het effect van deze klank-meditatie zo enorm effectief is.
Tijdens de meditatie vertelt Renate je onderweg wat de betekenis is van elke chakra, waar deze voor staat, welke bijbehorende kleur erbij hoort en welke klank erbij hoort – die we met elkaar uitspreken/chanten.
Ondertussen begeleidt Robert elke Chakra met de klanken van een bijbehorende Kristallen Klankschaal, die de toon/fibratie/trilling behorend bij elke Chakra heeft.
Deze meditatie wordt Zittend gegeven, dus het is van belang dat je minstens een uur gemakkelijk kunt zitten op de grond/op een meditatiekussen/ op een krukje of desnoods op een stoel.
En uiteraard, zoals je gewend bent van de workshops bij Het ZENtrum, worden deze afgesloten met een lekker en gezond Homemade-hapje en drankje, zodat je nog fijn kun napraten.

Een prachtig begin van de  wintertijd!

Slim en Shape cursus start weer!

10 -weekse cursus door Marleen Bakhuis
Start woensdag  7 september  9.00 - 10.15  uur  
€135,-

Wil jij een complete verandering creëren?
Lekkerder in je lijf én in je hoofd zitten?
Ben je bereid om 10 weken aan jezelf te werken?

Doe dan mee!

 

De Slim & Shape lessen hebben een vaste opbouw en een aantal terugkerende onderwerpen:

 

  • Diepe Buikademhalingen
  •  Slow Flow
  •  Achteroverbuigingen
  •  Diepe Twists
  •  Buikbalmassages
  •  Affirmaties
Slim en shape 10 weken

We focussen ons tijdens de lessen op de diepe buikademing, die ons helpt te ontstressen en vet te verbranden.

Tijdens de Slow Flow komen verschillende elementen samen. De houdingen worden gekoppeld aan de diepe buikademhaling en zijn zo uitgekozen dat ze het afvalproces en de detox stimuleren, de hormoonhuishouding balanceren, de spijsvertering ondersteunen en de spieren versterken en soepel houden. Maar de slow flow geeft je ook inzichten in hoe jij op bepaalde situaties/houdingen reageert en hoe belangrijk jouw ademhaling daarbij is.

De achteroverbuigingen hebben legio voordelen. De belangrijkste zijn: ze geven energie en kracht en werken verjongend, ondersteunen ons spijsverteringsstelsel, zijn stressverlagend en zorgen voor een betere gemoedstoestand, geven letterlijk en figuurlijk ruimte en lucht voor longen en hart, regulieren je bloedsuikerspiegel waardoor afvallen makkelijker gaat.

Om je lichaam te helpen bij het stap voor stap ontgiften en stimuleren van je spijsvertering, doen we diepe twists, reinigende ademhalingsoefeningen en de Slim and Shape Yoga® buikbalmassage.

Elke les krijg je een affirmatie mee, waardoor je leert gezondere en meer liefdevolle keuzes te maken voor jouw lichaam en geest. Deze affirmatie gebruiken we gedurende de les, zodat we deze ook echt eigen maken.

Na de les krijg je voedingstips en een opdracht mee waarmee je leert gezondere keuzes te maken voor lichaam en geest.

 

 

Ademreis

Helende Ademreis

Door Ademcoach Glenn Salvesen

12 juni  14.00 - 16.30 uur

Kosten: €60,- incl. gezond home-made hapje en drankje

Een Ademreis is een diep proces dat je naar binnen brengt. Ademen is niet vanzelfsprekend wist je dat? Ja, je wordt ermee geboren, en het is het laatste wat je doet voor je overgaat naar de andere wereld. Maar hóe wij ademen, bepaalt ons gevoel in de tussentijd!

Tijdens deze Ademreis gaan we op zoek naar de verborgen lagen in onszelf. Door diep te ademen, meer dan je wellicht gewend bent, komt dat wat er in jouw verborgen zit aan de oppervlakte, en lossen we blokkades op.

Dit kan intens zijn en veel losmaken. Oude trauma’s, pijnen van toen je nog een kind was en ongemakken die wegstopt zitten. We ademen door deze lagen heen en brengen ze zo naar de oppervlakte. Zo kunnen we alles weer voelen, verwerken en helen. Muziek begeleidt ons in dit proces. Door alles toe te laten voel je je bevrijdt, en kun je weer leven op de manier zoals jij dat graag wilt!

Een prachtig bevrijdend cadeau aan jezelf!

Wil je contact opnemen?

Dat kan via onze contactgegevens hieronder.