IMG_6331

Workshops, Cursussen en Lezingen

Ademworkshop

Workshop Ademtechnieken


Docent: Ron ten Voorde
11 december van  13.00 - 16.30 uur
Kosten: €75,- 


Zit je vaak hoog met je ademhaling?
Heb je koude handen en voeten?
Ervaar je vaak stress?
Adem je te snel?
Vind je het lastig om diep door te ademen?
Heb jij veel last van benauwdheid?
Wil je meer inzicht of wil jij gewoon beter ademen?

 Dan is deze workshop voor jou!


Ademen lijkt een simpele bezigheid maar eenmaal verkeerd (aan) geleerd kan dit tot vage klachten lijden, in sommige gevallen chronisch, of met verregaande gezondheidsproblemen. Het prachtige van de adem is dat het de meest directe manier voor stressreductie en ontspanning is zonder medicatie te hoeven te gebruiken.

In deze workshop van 3,5 uur gaan we samen onderzoeken en meten of jij goed ademt en of dat dit beter kan. In deze interactieve setting tonen we aan dat een goede ademhaling rechtstreeks invloed heeft op je hartslag, hartcoherentie, vertrouwen en gemoedstoestand en dus je stresslevel kan verlagen. Zo komen er nog verschillende oefeningen aan waaronder een de ontspannende en een actieve ademhaling.

Wij, Ron ten Voorde en Renate Steinfort, nodigen jou als deelnemer uit om vooraf ook na te denken over vragen die we in de workshop kunnen behandelen.

Kortom, je leert ademtechnieken die de kwaliteit van je leven kunnen verhogen en misschien wel definitief veranderen!


Ook als je yogadocent bent of professional kan het interessant zijn om deel te nemen om door te geven aan je cliënten of deelnemers.

Wij zien je graag!

Total Spine Bovenrug 1

Total Spine XL les: De Bovenrug


Docente: Irene Vos
8 jan  14.00 - 16.00 uur
Kosten: €25,- 

Rugklachten? Dan is deze XL les voor jou!

Tijdens de interessante XL les met als onderwerp "De Bovenrug", geeft Irene een uitgebreide les waarbij ze de Yoga Strip veel zal inzetten.  Deze les is vooral geschikt voor mensen met rugklachten en dan met name de Bovenrug!

Chakrameditatie 2023

Chakra-Meditatie met Kristallen Klankschalen

Door Robert Reekers en Renate Steinfort

26 maart 2023 14.00 - 16.00 uur
Kosten: €30,- incl. gezond home-made hapje en drankje

Op 26 maart, de zomertijd is dan net ingegaan, geven Robert en Renate een prachtige meditatie die een reis langs de Chakra’s maakt, vergezeld van de pure klanken van de Kristallen Klankschalen.
Renate zal je door middel van een traditionele Indiase Chakra-meditatie, waarbij er gebruik gemaakt wordt van klanken die we met elkaar chanten, een reis laten maken door alle Chakra’s. Voordat de meditatie start zullen Robert en Renate je uitleg geven over wat Chakra’s eigenlijk zijn en waarom het effect van deze klank-meditatie zo enorm effectief is.
Tijdens de meditatie vertelt Renate je onderweg wat de betekenis is van elke chakra, waar deze voor staat, welke bijbehorende kleur erbij hoort en welke klank erbij hoort – die we met elkaar uitspreken/chanten.
Ondertussen begeleidt Robert elke Chakra met de klanken van een bijbehorende Kristallen Klankschaal, die de toon/fibratie/trilling behorend bij elke Chakra heeft.
Deze meditatie wordt Zittend gegeven, dus het is van belang dat je minstens een uur gemakkelijk kunt zitten op de grond/op een meditatiekussen/ op een krukje of desnoods op een stoel.
En uiteraard, zoals je gewend bent van de workshops bij Het ZENtrum, worden deze afgesloten met een lekker en gezond Homemade-hapje en drankje, zodat je nog fijn kun napraten.

Een prachtig begin van de zomertijd!

Wil je contact opnemen?

Dat kan via onze contactgegevens hieronder.