IMG_6331

Workshops, Cursussen en Lezingen

Sri Annatta 11 maart

Dag Retraite met Sri Annatta

Een hele dag boordevol inspiratie van een hele inspirerende leraar!

11 maart  10.00- 17.00 uur
Deelname op Reele Donatie basis.
Inschrijfkosten en vergoeding eten en drinken €20,-

Een hele dag samen genieten! ZEN en ZIJN op Het ZENtrum met Sri Annatta. Stilte, Meditatie, Mantra's, Inzichten, Wijze lessen, Genieten, Rusten en lekker eten en drinken. Een dankbaar cadeau aan jezelf! Inclusief gezonde vegetarische lunch en licht diner, met liefde gemaakt uit eigen tuin door Renate.

De betaling aan Sri voor deze bijzondere dag is op reele donatie-basis welke geheel ten goede komt aan Sri zijn project Maitri Metta in  Thailand!

Sri Annatta is een internationaal gerespecteerd Boeddhistisch Leraar en onderwijst jaarlijks vele monniken in de leer van de Boeddha. Een volledige dag met Sri in een klein groepje geeft je heel veel wijsheden, verdieping in je meditatie , persoonlijke inzichten en ... plezier!. Een unieke kans!

Meditatie middag 12 mrt

Meditatie -Middag met Sri Annatta

Een middag boordevol inspiratie van een hele inspirerende leraar!

12 maart  14.00- 16.00 uur
Deelname op  Donatiebasis.
Inschrijfkosten  €2,50

Sri Annatta is een internationaal gerespecteerd Boeddhistisch Leraar en onderwijst jaarlijks vele monniken in de leer van de Boeddha. Een kans om in een klein groepje meditatietechnieken met Sri persoonlijk te ervaren geeft je heel veel wijsheden, persoonlijke inzichten en verdieping. Een unieke kans zou ik haast zeggen! (Nederlands gesproken)


Reserveringskosten zijn €2,50 en de betaling aan Sri is op de dag zelf op donatie-basis (vanaf €10,-) wat geheel ten goede komt aan zijn project Maitri Metta in Thailand.

Chakra meditatie april 2023

Chakra-Meditatie met Kristallen Klankschalen

Door Robert Reekers en Renate Steinfort

2 april 2023 14.00 - 16.00 uur
Kosten: €30,- incl. gezond home-made hapje en drankje

Op 2 april, de zomertijd is dan net 1 week ingegaan, geven Robert en Renate een prachtige meditatie die een reis langs de Chakra’s maakt, vergezeld van de pure klanken van de Kristallen Klankschalen.
Renate zal je door middel van een traditionele Indiase Chakra-meditatie, waarbij er gebruik gemaakt wordt van klanken die we met elkaar chanten, een reis laten maken door alle Chakra’s. Voordat de meditatie start zullen Robert en Renate je uitleg geven over wat Chakra’s eigenlijk zijn en waarom het effect van deze klank-meditatie zo enorm effectief is.
Tijdens de meditatie vertelt Renate je onderweg wat de betekenis is van elke chakra, waar deze voor staat, welke bijbehorende kleur erbij hoort en welke klank erbij hoort – die we met elkaar uitspreken/chanten.
Ondertussen begeleidt Robert elke Chakra met de klanken van een bijbehorende Kristallen Klankschaal, die de toon/fibratie/trilling behorend bij elke Chakra heeft.
Deze meditatie wordt Zittend gegeven, dus het is van belang dat je minstens een uur gemakkelijk kunt zitten op de grond/op een meditatiekussen/ op een krukje of desnoods op een stoel.
En uiteraard, zoals je gewend bent van de workshops bij Het ZENtrum, worden deze afgesloten met een lekker en gezond Homemade-hapje en drankje, zodat je nog fijn kun napraten.

Een prachtig begin van de zomertijd!

ZENtangle16april

Workshop ZEN-Tangle

Door  Lianne Meussen

16 april van 14.00 -16.00 uur
Kosten: €20,- incl. thee, iets lekkers, gebruik van materialen en je eigen kunstwerk

Leer de kunst van het meditatief tekenen tijdens ZEN-tangle. Lianne leert je hoe deze meditatieve vorm van tekenen werkt. Tijdens het steeds herhalen van de zelfde vormen, kom je in een meditatieve staat van zijn, vertraagd je hartslag, wordt je adem kalmer en ervaar je een diepe rust. Dit terwijl je je onverwachte creatieve vermogens aanboort!

Kosten: €20,- contant mee te nemen op de dag zelf, incl thee, iets lekkers, gebruik van alle materialen en uiteraard neem je je eigen gemaakte kunstwerk mee naar huis! (Als je de gebruikte pennen mee naar huis wilt nemen, kun je deze ter plekke bij Lianne afrekenen.)

Wandeling 22 april.1

Spirituele Natuurwandeling

Door Chris van Benthem en Moniek Anna Sophia

22 april van 9.00 - 12.00 uur
Kosten: €25,- incl. koffie, thee, iets lekkers, een borrel, soep achteraf en een reader met alle informatie

Een wandeling die Chris en Moniek speciaal geven voor de klanten van Het ZENtrum! Vorig jaar was dit ook zo'n unieke beleving om dit met elkaar te ervaren, dat we het dit jaar weer organiseren!  En het zou zomaar kunnen dat dit een jaarlijkse traditie aan het worden is...!
Op een prachtige plek in Twente nemen Chris en Moniek je mee in de wereld van Gaia, Moeder Aarde, het ervaren van ongeziene  energieën, plant- en boomkennis, het voelen van de aura's van bomen, leylijnen en aardstralen, wichelroede lopen en prachtige meditaties! Echt een wandeling om nooit te vergeten!
De kosten zijn €25,- contant mee te nemen op de dag zelf. Je kunt je als klant meteen inschrijven in de Online agenda!

Drumcirkel 1

Drumcirkel

"Ontmoet je Krachtdier"

Door : Roos Barquioua
29 april van 14.00 - 16.00 uur
€20,-

Met de klanken van haar drums en de energie van haar Gidsen neemt Roos je mee naar een staat van zijn waar je jouw sjamanistisch bewustzijn opent.

Vanuit de drum journey reizen we samen door de verschillende werelden waar je jouw krachtdier en andere persoonlijke spirithelpers kunt ontmoeten.

Een krachtdier is een zielsgids. Het ontmoeten van jouw krachtdier brengt een boodschap, een bepaalde kracht en een ziel healing mee. Jouw krachtdier neemt je mee naar de talenten en energie die in jou aanwezig zijn. Een Krachtdier ontmoeting geeft inzichten en healing voor in je dagelijks leven.

Reis je mee...?

 

Soundhealing workshop

Soundhealing, Adem & Restorative Yoga

Door: Marco Breathe en Renate Steinfort
14 mei van 14.00 - 16.00 uur
€25,-

Ervaar de helende kracht van Klanken, Ademtechnieken en Rust...

In deze Workshop ervaar je het rustgevende en helende effect van de combinatie van Adem, klanken/fibraties en Rust. 
Je leert specifieke Ademtechnieken om tot volledige rust te komen. En  je hoort de theoretische onderbouwing hiervan:

* Want waarom kom je tot rust als je op een bepaalde manier ademt?

*En waarom komt deze diepe ontspanning nog beter binnen als je specifieke klanken toevoegt tijdens je ademhaling?

*En waarom ervaar je dit nog meer als je tijdens deze ervaring ook in een uitermate comfortabele positie bent, waarin je je veilig en geborgen voelt?

Leer en ervaar dit allemaal op 14 mei in veilige, fijne Restorative houdingen, door je Adem en door de klanken, geluiden en fibraties in een Soundhealing gegeven door Marco.

Wie is Marco Breathe?

Marco is zijn levens-ontdekkingstocht al op heel jonge leeftijd begonnen en is nu op latere leeftijd uitgegroeid tot specialist op gebied van ademhaling en meditaties.
De liefdevolle rust en innerlijke vrede is wat hem drijft.
Mede door zijn ervaringen in India, Thailand en Peru zal hij ons meenemen op een innerlijke reis en healing door middel van een ademsessie en klankenbad aan vibraties en frequenties. 

Het wordt magisch!
Voel je welkom en schrijf je in via de Online Agenda. 

Wil je contact opnemen?

Dat kan via onze contactgegevens hieronder.